1244785682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Klarinettikilpailun tuomarit Michel Lethiec, Tuulia Ylönen, Larry Combs ja Alessandro Carbonare soittavat Uudenkaupungin Vanhassa kirkossa 27.7. Uuden kirkon Yöserenadissa 29.7. Jukka Perko ja huipputason kamariorkesteri Virtuosi di Kuhmo tuovat takaisin muutaman vuoden takaisen menestystarinan, virsiprojekti Kaanaanmaan.

Crusell-viikko on vauhdin hurmaa ja leppoisia tunnelmia

UU 8.6.2009 / Hanna Särkkä

Crusell-viikon monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelman on aina taannut omalta osaltaan se seikka, että klassisen ohjelmiston sekaan mahtuu myös hetkiä jazzin parissa. Niin myös tänä vuonna, kun festivaalilla vierailee mm. saksofonisti Jukka Perko. Klassiset konsertit ovat niin ikään mestaritasoa, ja paikoin molempien alojen taitajat yhdistävät voimansa …

Maanantaina 27.7. klo 18 Vanhassa kirkossa esiintyvät klarinettikilpailun tuomarit. Wenzel Fuchs, Michel Lethiec, Larry Combs, Alessandro Carbonare ja Tuulia Ylönen ovat kukin oman maansa klarinettitaitureita, ja musiikkia kuullaan jokaisen kotimaasta! Mukana menossa pianistit Natalia Sakkos, Jouko Laivuori ja Robert Roozeman sekä alttoviulisti Atte Kilpeläinen.

Maanantai-ilta on jazz-ilta hotelli Aquariuksessa. Tänä vuonna paikalle saapuu kaikkiaan viisi saksofonistia: Jukka Perko, Teemu Takanen, Manuel Dunkel, Timo Lassy ja Mikko Innanen. Kun mukana ovat vielä Jukka Eskola (trumpetti), Kirmo Lintinen (piano), Ville Herrala (basso) ja Mika Kallio (rummut), on hypertason jamipöytä katettu!

Tiistaina 28.7. on mahdollista kuulla Kirmo Lintisen uusi teos, ja samalla seurata kuinka klarinettikilpailun tunnelma tiivistyy välierissä Crusellissa klo 10. Illalla Vanhassa kirkossa kuullaan säveltäjiä, joita yhdistää Lontoo. Esiintyjinä Ingo Goritzki (oboe), Felix Renggli (huilu), Petri Alanko (huilu), Richard Galler (fagotti), Kari Tikkala (cembalo), sekä Meta4 -jousikvartetti. Klo 21 Työväentalolla pyörähtää käyntiin Kamarikimara, jossa onkin luvassa monenlaista menoa - esiintymässä mm. Alanko, Mäki, Combs, Galler, Lintinen ja Meta4.

Keskiviikkona 29.7. illan ohjelmassa Vanhassa kirkossa on konsertti "Profeetat vieraalla maalla". Säveltäjät Kuhlau, Lintinen, Bartok ja Dohnanyi ovat kaikki aikanaan muuttaneet uuteen kotimaahan. Tänä iltana heitä yhdistää tämä konsertti, jossa vaikuttavien teosten tulkitsijoina ovat Crusell-viikon taitelijakaartin mestarit. Kesäillan huipennus on Dohnanyin romanttinen sekstetto. Tämä konsertti on varma valinta jokaiselle upean musiikin ystävälle.

Yöserenadi 2 kuullaan tänä vuonna ainutlaatuisessa muodossa: Jukka Perko ja Virtuosi di Kuhmo tuovat takaisin muutaman vuoden takaisen menestystarinan, virsiprojekti Kaanaanmaan. Huipputason kamariorkesteri ja saksofonisolisti loihtivat tutuista kappaleista esiin aivan uusia ulottuvuuksia Uudessa kirkossa klo 21.30. Virtuosi di Kuhmoa johtaa John Storgårds.