Entinen ryhmäperhepäiväkoti Lintukoto myytiin

UU 16.6.2009 – Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto päätti myydä entisen Lintukodon ryhmäperhepäiväkodin Janne Kosomaalle ja Riitta Ranttilalle. Haapanapolun 1100 neliömetrin tontti ja sillä olevat rakennukset heltisivät 90.000 euron kauppahinnalla. Alue on omakotirakennusten korttelialuetta.

Kiinteistö oli välitettävänä Vakka-Suomen OP-Kiinteistökeskuksella, joka arvioi kohteen hinnan olevan 100.000 -110.000 euroa. Huhtikuussa tehty kuntokartoitus paljasti kuitenkin vaurioita, jotka tekevät rakennuksesta asumiskelvottoman ellei vaurioita korjata. Kauppakirjaan lisättiin rakennuksen kuntoa, asumiskelpoisuuta ja mahdollisia piileviä virheitä koskevat ehdot.

Pietolan päiväkodin myynnin ja kaupan peruuntumisen pelästyttämänä kaupunginvaltuusto halusi täyden selvyyden Lintukodon kaupasta. Kaupunginjohtaja Kari Koski vastasi Juha Aaltosen (sd) tiedusteluun kaupan pitävyydestä. -Piilevää virhettä ei toki voi tietää, talo on tutkittu tarkkaan, ostaja tietää talon kunnon ja kaikki tämä on kirjattu kauppakirjaan. Maj-Britt Varpe (kok) muisti kauppakirjan sisällön Koskea tarkemmin. -Siinä sanotaan suoraan, ettei asunto (talo) ole tässä kunnossa asumiskelpoinen. Jos taas muuta (piileviä vikoja) ilmenee, kaupunki ei vastaa niistä.