1252653526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  Rauno Luttinen: Lapsia, öljy, 2006.

Vakka-Suomen Taideyhdistyksen taiteilijakirjo laajenee

UU 11.9.2009 - Vakka-Suomen Taideyhdistyksellä on edessään vilkas vuosi ja samalla laajeneva yhdistyselämä. Toimintaa on laajennettu ottamalla mukaan kuvataiteilijoiden rinnalle valokuvaajat, nukketaiteilijat ja käden taitajat. Kesällä työnsä aloittanut hallitus, uutena vetäjänään pyhärantalainen taiteen monitoimimies Rauno Luttinen, on suunnitellut tulevalle toimintavuodelle runsaan ja monipuolisen ohjelman.

Vuosinäyttely pidetään Kulttuurikeskus Crusellisssa lokakuussa. Näyttelyn kutsuttuna taiteilijana on Rauno Luttinen, joka on tällä kertaa keskittynyt lapsiaheisiin. Muiksi näytteille asettajiksi ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet tai jäseniksi liittyvät. Näyttelyn jurytyksestä vastaavat pyhärantalaiset kuvataiteilijat Merja Ala-Olla, Eija Suneli ja Rauno Luttinen. He odottavat kuvataiteilijoilta, valokuvaajilta ja käden taitajilta luovasti kokeilunhaluista ja omaperäistä taidetta.

Töiden, enintään kolme per taiteilija, vastaanotto tapahtuu Crusellissa perjantaina 25. syyskuuta klo 16-20. Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 1.10. klo 18-20. Kaikille avoimessa tilaisuudessa esiintyy oopperalaulajat Essi Luttinen ja Petri Bäckström.

Marraskuun ohjelmassa on Maarianhaminassa nykyisin vaikuttavan, uuskaupunkilaissyntyisen Katja Syrjän lapsille tarkoitettu kuvataideviikonvaihde.

Rauno Luttinen esitelmöi kynttilänpäivänä helmikuussa viime vuosisadan alun kansallisesta kirkkorakennusarkkitehtuurista Pyhärannan kirkossa, jonka 100-vuotishistorian hän on vastikään saanut valmiiksi.

Taideyhdistyksen kevätnäyttely Knupei- vakkasuomalaisia muotokuvia eri kokoelmista on avoinna Kulttuurikeskus Crusellissa ensi maaliskuun ajan. Näyttely rakentuu Rauno Luttisen keväällä Rauman Taidemuseossa kuratoiman, suuren suosion saavuttaneen idean pohjalle. Näyttelyyn sisältyy esitelmiä ja selostuksia suomalaisen muotokuvataiteen historiasta.

Kesänäyttelyn pitopaikaksi on valittu Taidetalo Ars Aarras Uudessakaupungissa. Suunnitelmissa on järjestää siellä yhdessä Suomen Kuvataitelijoiden Liiton kanssa näyttely Spiraali.