Toriteltta ja kuumotusta

Uudenkaupungin Tul joulu - ilmeellä joulumieltä kaikille

UU 2.11.2009 - Pikkukaupungin joulunodotus on täynnä näkemistä ja kokemista. Uudenkaupungin kaupunki lanseeraa kotoisan ja lämpöisen Tul joulu -ilmeen. Siihen kuuluvat luontevasti toritapahtumat, kulkueet, konsertit kuin perinteinen jouluikkuna-kilpailukin. Tul joulu -kampanja kokoaa monipuolista toimintaa ja antaa uutta puhtia osin jo olemassa olevaan toimintaan.

Tietoa tapahtumista ja toiminnasta löytyy kätevästi myös verkosta kaupungin kotisivuilta, jonne päivitetään tietoja aktiivisesti. Aiheeseen liittyvät sivut avautuvat lähiaikoina.

Yrittäjät, yhdistykset ja muut toimijat ovat tervetulleita mukaan yhteistyöhön. Osallistua voi monin eri tavoin. Kesästä tutut toritapahtumat jatkuvat joulun alla kolmena lauantaina. Torille voi tulla myymään käsitöitä, jouluherkkuja, kortteja, kransseja tai vaikkapa piparkakkutaloja.

Torille nousee jouluteemaan tuunattu teltta, jonka tarjoaa suojaa hieman pyryttävälläkin kelillä, joten myyntipaikka kannattaa varata ajoissa. Telttaan on tulossa myös kuumaa glögiä sekä taljoilla ja vilteillä lämmitettyjä istumapaikkoja.

Torit ovat nimetty eri teemojen mukaan Piparitoriksi (5.12.), Lahjatoriksi (12.12.) sekä Joulun herkkutoriksi (19.12.). Teemapäivinä on luvassa aina jokin yllätys kyseiseen aiheeseen liittyen. Lapsille järjestetään lisäksi omaa ohjelmaa.

Kaupungin yhteinen joulukalenteri kertoo ajankohtaisimmat vinkit minne mennä ja mitä tehdä. Tavoitteenamme on kerätä yhteen tietoja konserteista, kulkueista, myyjäisistä sekä muista tapahtumista. Kalenteria voi seurata verkossa, ja aikataulun voi luntata vaikkapa torille tulevista isoista julisteista.

Yksi näkyvimmistä tempauksista on yrittäjille järjestettävä kilpailu kauneimmasta joulunäyteikkunasta. Voittajan valitsee raati, mutta myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Lisäksi kahviloita ja ravintoloita on haatettu suunnittelemaan oman kuuman juoman eli kuumotuksen, joita voi kierrellä maistelemassa ja arvioimassa pikkujoulusta alkaen.

Ilmoittautumisia toreille, joulukalenteriin, kuumotuksiin sekä kilpailuun otetaan vastaan sähköpostitse sonja.stenman(at)mieliteko.fi tai puhelimitse 050-5220717. Ilmoittaudu ripeään, viimeistään perjantaina 6.11. 2009. Toreille ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä toreja edeltävinä päivinä, mutta katettuja paikkoja on rajoitetusti. Kampanjassa on pieni materiaalimaksu.