1257424033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helsinkiin ja takaisin, ja tuotantoon. Think City -kaupunkisähköauto on esillä viikonloppuna Helsinki Motor Showssa Helsingin Messukeskuksessa.

Suomalainenkin sähköauto kehitteillä

Valmet Automotiven nousu ympäristöystävällisten sähkö- ja hybridiautojen valmistajaksi alkamassa

UU 5.11.2009 - Valmet Automotive aloittaa ensimmäisten joukossa verkosta ladattavien hybridiautojen sarjavalmistuksen ensi vuonna ja on eturivissä myös sähköautojen valmistajana. Käynnissä on myös projekti konseptisähköauton kehittämiseksi yhdessä Fortumin ja muiden suomalaisten partnereiden kanssa.

Yrityksen tulevaa sähköautotuotantoa edustaa Helsinki Motor Showssa (6.-8.11. Helsingin Messukeskuksessa) Think City -kaupunkisähköauto. Sen valmistus alkaa Uudessakaupungissa tämän vuoden lopulla vain noin kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun norjalainen Think Global AS ja Valmet Automotive sopivat Think Cityn tuotannon siirtämisestä Suomeen.

-Yhteistyö Thinkin kanssa vahvistaa sähköautoliiketoimintaamme. Think City on auto, jonka ympäristöystävälliset ratkaisut, turvallisuus ja ajo-ominaisuudet edesauttavat sähköautojen yleistymistä ympäristötietoisten kuluttajien ajoneuvona, Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo.

Vielä tänä vuonna Valmet Automotive aloittaa myös sähköisen golfauton, Garian, sarjavalmistuksen. Parhaillaan valmistellaan myös ensi kesänä käynnistyvää verkosta ladattavan neliovisen Fisker Karma -hybridiauton tuotantoa.

Valmet Automotive kehittää sähkö- ja hybridiautojen teknologiaa ja valmistusprosessia. Kehitysprojektit liittyvät ekologisiin voimanlähteisiin sekä kevyisiin korirakenteisiin ja materiaaleihin. Esimerkiksi sähköisen konseptiauton kehittämisessä tavoite on luoda kokonaan uusia ratkaisuja osaksi Valmet Automotiven ja sen kumppaniyritysten palvelutarjontaa.

Valmet Automotive uskoo sähkö olevan tulevaisuuden käyttövoima. Liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen onnistuu parhaiten käyttämällä sähköä autojen tulevaisuuden käyttövoimana. Sähköä voidaan tuottaa ympäristöä säästävällä tavalla ja sen saatavuus on riittävä.

Sähköisten ajoneuvojen yleistyminen Suomen teillä riippuu vielä pitkälti hallituksen toimista, koska akkujen ja sitä kautta sähköautojen hankintahinta on kuluttajille kehityksen tässä vaiheessa vielä melko korkea. Suomessa latausinfrastruktuuri taas antaa monia muita maita paremmat lähtökohdat sähköisten ajoneuvojen käytölle.