1257857101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alex Marttusen voittajakuva on kuvattu Thaimaassa. Kuva: Green Wave © Alex Marttunen.

Yksitoistavuotias Alex Marttunen voitti kansainvälisen valokuvakilpailun

UU 10.11.2009 – Vantaalaisen 11-vuotiaan Alex Marttusen Thaimaassa ottama valokuva pullon korkkiosan suojakseen valinneesta erakkoravusta voitti kansainvälisen luontokuvien kilpailun. Kilpailun järjestivät lentokoneita valmistava yritys Airbus, National Geographic Society -lehti ja YK:n kansainvälinen ympäristöohjelma Green Wave. Kilpailuun osallistui 2350 nuorta 99 maasta.

Heinäkuussa alkaneen kilpailun tarkoitus oli lisätä nuorten tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta. Kilpailun kuvissa piti korostaa luonnon pieniä yksityiskohtia. Puolet kuvista esitti maaeläimiä, joista suurin osa oli hyönteisiä. Mukana oli myös taitoa vaativia veden alla otettuja kuvia. Liki puolet kuvaajista löysi aiheensa kotoa tai kotipihalta.

Voittajat pääsevät joulukuussa matkalle National Geographic Society -lehden toimitukseen New Yorkiin. Viidelletoista osallistuneelle myönnettiin kunniamaininta.

Luonnon ekosysteemien monimuotoisuuden kiihtyvä alamäki on monessa tapauksessa ihmisen toiminnan seurausta. -Tämä on maailmanlaajuinen ongelma, johon kiinnitettävä huomiota juuri nyt, jos haluamme säilyttää sen myös jälkipolville. Kysymys on ilmasta jota hengitämme ja leivästä jota syömme, sanoi kilpailun raadin jäsen valokuvaaja Joel Sartore NGS:stä.