Uusikaupunki haluaa 31 osuutta Loimaan koulutuskuntayhtymästä

Ammattiopisto Novida panee pottiin irtainta omaisuutta ja euroja.

UU 18.11.2009 (Päivitetty 21.11.) – Loimaan koulutuskuntayhtymän ja Uudenkaupungin kaupungin ammattiopisto Novidan järjestämä ammatillisen koulutus on tarkoitus yhdistää vuodesta 2011 alkaen. Uusikaupunki ja Loimaan koulutuskuntayhtymä ovat jo molemmat hyväksyneet yhteistyösopimuksen, jossa sovittu perussopimus pyritään hyväksyttämään Uudenkaupungin ja kuntayhtymän valtuustoissa joukukuun aikana.

Uusikaupunki (Novida) maksaa osuutensa kuntayhtymän pääomasta rahalla tai irtaimella omaisuudella. Novida tarvitsee kuitenkin rahaa säilyttääkseen itsenäisenä tulosyksikkönä siirtymävaiheessa maksukykynsä. Kysymys on yhden kuukauden kuukauden menoja vastaavasta rahoituksesta, jolla kaupunki saa osuuksia kuntayhtymästä.

Loimaan koulutuskuntayhtymän nykyinen osuuksien määrä on 102 ja omistus- ja vastuusuhde Aura 3, Huittinen 5, Koski Tl 4, Lieto 9, Loimaa 60, Marttila 1, Oripää 3, Pöytyä 16 ja Tarvasjoki 1 osuutta. Loimaan asukasmäärä on noin 18 000.

Kuntayhtymän perussopimuksen mukaan kuntayhtymävaltuustossa on jokaisesta jäsenkunnasta kaksi jäsentä jokaista alkavaa kymmentä omistusosuutta kohti. Jäseniä saa olla samasta kunnasta korkeintaa kuusi.

Uudenkaupungin kaupunki haluaa liittyä koulutuskuntayhtymän jäseneksi 31 osuudella, jolloin se saa kuusi jäsentä yhtymävaltuustoon. Osuudet maksetaan irtaimella omaisuudella ja Novidan omalla rahoituksella. Rahamäärä selviää vasta ensi vuoden tilinpäätöksen irtaimen omaisuuden arvosta Novidan taseessa.

Kaupunginhallitus valitsi ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkona yhtymähallitukseen Uudenkaupungin edustajikai talousjohtaja Anne Takalan ja Arto Kallisen (sd).