1258920457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taiteellisesti huippuhienon esityksen tarjosi vasta pari kuukautta yhdessä soittanut turkulaisduo W, klarinetisti Ville Alaranta ja pianisti Valentin Lindén. Vakka-Suomen Musiikkiopiston Kirsi Korpela (oikealla) taas osaa klassisen tangon salat.

Vakka-Suomen Kamarimusiikkikilpailu

Turkulaiskaksikko valloitti tunnelmalla ja teknisellä taitavuudella

UU 22.11.2009 – Duo W eli klarinetisti Ville Alaranta ja pianisti Valentin Lindén Turun seudun musikkioppilaitoksesta pokkasi ykköspalkinnon nuorille muusikoille tänä vuonna Uudessakaupungissa järjestetyssä kamarikusiikkikilpailussa. Toiselle sijalle itsensä soittivat – kirjaimellisesti - Vakka-Suomen Musikkiopiston Kirsi Korpela (harmonikka) ja Anna Ahola (piano). Kolmas sija meni Turkuun klarinettikvartetille ClarQ, siinä soittivat Alarannan lisäksi Eveliina Tamminen, Konstamikko Korhonen ja Eric Harrison, viimemainittu bassoklarinettia.

Valentin Lindénin lyötyä viimeiset nuotit, hänen ja Ville Alarannan vaikuttavan esityksen jälkeen voitajasta ei ollut epäilystä. Lasse Eerolan vuonna 1990 säveltämä Haarapalpakko tarjoaa orkesterin klarinetisteille näytön paikan korottautua yli muiden. Siihen Alarannasta on, abiturientista, jolle musiikki ”ei ehkä ole elämänura”. -Lääkis on mielessä, mutta klarinetin ja muun musiikin kanssa ei elämään juuri nyt muuta mahdu. Soitan myös sähkökitaraa ja olen musiikin suhteen moniruokainen, nykymusiikista jazziin, oikeastaan mikään hyvä musiikki ei ole vierasta, kertoi Alaranta. Ensi kesänä hänet nähdään Uudessakaupungissa Crusell-viikon klarinettikurssilla.

Tuomarien ylistys ei ollut loppua: ”Molemmilla on hieno ja laaja väriskaala, osaatte luoda kuulijalle tärkeän tunnelman, olette magneetti yleisölle, vaikuttavaa teknisesti taitavaa soittamista”, ylistivät tuomarit.

Toiseksi sijoittunut harmonikan ja pianon duo Kirsi Korpela ja Anna Ahola hauskuttivat (sic!) sekä yleisöä että tuomareita: ”hyvä että pääsimme toisenlaiseen maailmaan hetkeksi, hauska, mutkaton ja hieno kokonaisuus”.

Nuorimmat osanottajat saivat kaikki palkinnokseen ikimuistettavan kunniakirjan. Tuomariston valinta palkintojen jaon jälkeiseksi codaksi oli Vakka-Suomen Musiikkiopiston trio Viivi Soini (viulu), Otso Tilus (sello) ja Emma Ujula (piano).

Kilpailun tuomaroivat kamarimusiikin lehtori Merja Soisaari Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja viulun sekä jousisoitinten opettaja Merja Ponkala Länsi-Pirkanmaan musiikkikopistosta Ylöjärveltä.

Uudenkaupungin srk-keskuksessa pidetyn Vakka-Suomen kamarimusiikikilpailun järjestysvuorossa oli Vakka-Suomen Musiikkiopisto ja sen kannatusyhdistys. Kilpailijoita oli yhteensä viitisenkymmentä kolmessa sarjassa, alle 13-vuotiaat, 13-15 vuotiaat ja yli 16 vuotiaat. Duo- ja trio- ja kvartettikokoonpanoja oli paikallisen musiikkiopiston lisäksi Turusta ja Naantalista.

1258920548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomarien valinta kilpailun päätteksi: Viivi Soini (viulu), Emma Ujula (piano) ja Otso Tilus (sello). Alle kolmetoistavuotiaiden sarjan soittajat saivat kaikki kunniakirjat, jotka jakoivat tuomarit Merja Soisaari ja Merja Ponkala (vasemmalla), musiikkiopiston johtokunnan varapuheenjohta Mika Toivola ja rehtori Marianne Mäkelä.