Fisker Karma muskelihybridin kysyntä hiipunut 1500 autoon

UU 6.12.2009 – Fisker Karma muskelihybridin valmistus alkaa Uudessakaupungissa ensi vuoden toukokuussa, kertoo Wired-lehti. Useimmat auton etukäteen tilanneet asiakkaat saavat 88.000 dollaria maksavan ajopelinsä siten vasta ensi vuoden jouluksi. Heinäkuuhun mennessä tilauksia oli tehty noin 1400, mutta sen jälkeen tilaukset ovat vähentyneet ja koko tilauskanta on nyt noin 1500.

Fisker Automotiven toimitusjohtaja Henrik Fisker kertoo, että nyt tehty tilaus kyetään toimittamaan aikaisintaan vuonna 2011. Fisker Karma hybridiauto joutuu Valmet Automotiven tuotantolinjalta ensin liittovaltion standardien mukaisiin törmäystesteihin.

Autonvalmistajan seuraava hybridiauto, noin 40.000 dollaria maksava Fisker Nina, valmistetaan Wilmingtonissa Delawaressa entisessä General Motorsin autotehtaassa, jonka Fisker Automotive osti lokakuussa. Fisker Ninan tuotanto alkaa 2012. Tulevina vuosina markkinoille tulee kolme eri mallia.

-Sen (Nina) muotoilu on kokonaan uudenlainen, emme halua kilpailijoiden vielä näkevän sitä, sanoo Henrik Fisker. Fisker Karmasta on sedan- ja Sunset-mallien lisäksi suunnitteilla kolmas katollinen avoautomalli, jonka valmistus alkaa 2011. Sen varausmaksu on 25.000 dollaria.