1260121651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uudenkaupungin Ammattiopisto Novida kouluttaa muun muassa kilpa-automekaanikkoja yhdessä Pole Position Oy:n kanssa. Pole Positionin, AKK-Motorsport ry:n ja Novidan tavoitteena on nostaa Suomen moottoriurheilun erityisesti rata-autoilun tasoa. Ensimmäisen vuosikurssin suoritti viime vuonna 27 kilpa-automekaanikkoa. Tammikuussa alkaneeseen kilpa-automekaanikon kakkoskurssille hyväksyttiin 37 uutta aikuisopiskelijaa. Toissa vuoden SM-Kynnöt kisailtiin Loimaan savikoilla Ammatti- ja aikuisopiston koulutilan mailla. Kuvassa voittaja Matti Rautiainen Sammatista. Kuvat: poleposition.fi & valtra.fi.

Uusikaupunki mukaan perustettavaan Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymään

UU 6.12.2009 – Uudenkaupungin kaupunginhallitus päättänee huomenna ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyisi Uudenkaupungin ammattiopisto Novida liikelaitoksen luovutuksen Loimaan koulutuskuntayhtymälle vuoden 2011 alusta. Loimaan koulutuskuntayhtymän nimi muuttuu samalla Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymäksi. Hallitus suosittaa myös Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän perussopimuksen hyväksymistä.

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän perussopimus hyväksyttäneen myös kaikkien kuntayhtymän kuntien valtuustoissa vielä tänä vuonna. Perussopimus on puhtaasti hallinnollinen instrumentti.

Uusikaupunki on siis uusi jäsenkunta, mikä merkitsi myös perussopimuksen muuttamista. Kuntayhtymän hallitus on päätänyt esittää yhtymävaltuustolle, että Uusikaupunki saa jäsenkuntana kuntayhtymässä 31 osuutta 133:sta. Yhden osuuden hinta on 28.870 euroa, mikä merkitsee Uudellekaupungille noin 895.000 euron osuusmaksua peruspääomaan. Suurin osuus peruspääomasta on Loimaalla (1.732.000 euroa) ja pienin Marttilalla (28.870 euroa).

Perussopimuksen hyväksyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että ammattiopisto Novida liikelaitos tullaan luovuttamaan irtaimistoineen Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymälle. Lisäksi Novida saa myötäjäisiksi rahaa yhden kuukauden käyttöpääoman verran. Kiinteistö rakennuksineen jää Uudellekaupungille, joka vuokraa ne koulutuskuntayhtymälle.

Uutta koulutuskuntayhtymää johtavat kuntayhtymävaltuusto ja -hallitus. Valtuustossa on jokaisesta jäsenkunnasta vähintään 2 ja enintään 6 valtuutettua. Uudellakaupungilla on valtuustossa kuusi valtuutettua, joista jokaisella on yksin läsnaollessaan koko (korkein mahdollinen) kuntakohtainen äänimäärä eli 30 ääntä. Jos kaikki kuusi valtuutettua ovat läsnä, jokaisella on 5 ääntä. Myös Loimaan kuuden jäsenen äänimäärä on yhteensä 30.

Kuntayhtymähallituksessa on yhdeksän jäsentä, jotka valitsee valtuusto.

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat ovat Aura, Huittinen, Koski Tl, Lieto, Loimaa, Marttila, Oripää, Pöytyä, Tarvasjoki ja Uusikaupunki.