1260472240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

THINK City: Käyttövoimana sähkö. Moottorien teho 30 kW, moottori kolmivaiheinen asynkroninen moottori. Kuljetuskyky 165 kg. Ajomatka 180 km MES DEA Zebra akulla. Huippunopeus 100 km/h. Kulutus 30 kWh / 180 km eli 0,167 kWh kilometrillä. Energiavarasto 28 kWh. Päästöt: ei päästöjä liikenteessä.

Think City -sähköauto myös jo sarjatuotannossa

UU 10.12.2009 – Valmet Automotivessa käynnistyi tällä viikolla jo toisen sähköajoneuvon sarjatuotanto. Vain pari päivää Garia-golfauton tuotannon käynnistymisestä valmistuivat ensimmäiset Think City -kaupunkisähköautot Uudenkaupungin tehtaalla.

Norjalainen Think ja Valmet Automotive tekivät sopimuksen sähköautojen valmistuksesta elokuun lopussa. Tuotantolaitteisto siirrettiin Norjasta Uuteenkaupunkiin ja tuotanto käynnistyi ennätysajassa, vain kolmessa kuukaudessa. Valmet Automotivessa on tarkoitus valmistaa ensi vuonna useita tuhansia Think City autoja, mikä työllistää yli sata ihmistä.

Investoinnit tuotannon käynnistämiseen ovat 3 miljoonaa euroa. Valmet Automotive osallistuu myös Think Cityn jatkokehitykseen ja vastaa logistiikkatoiminnoista.

Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo, että Think Cityn valmistuksen aloittaminen on merkittävä askel sekä Valmet Automotivelle että norjalaistilaajalle. -Tarkoitus on lisätä yritysten strategista yhteistyötä myös tuotekehityksessä ja prosessien kehittämisessä.

Thinkin toimitusjohtaja Richard Canny on tyytyväinen tuotanto alkamiseen uudelleen. -Tilattujen 2300 auton toimitukset voidaan aloittaa jo ennen joulua. Tavoite on saada lisää tilauksia sekä Euroopasta että ympäri maailmaa.