1260959661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Turvevoimalan vastainen kansalaisryhmä Uuteenkaupunkiin

UU 16.12.2009 – Uuteenkaupunkiin ollaan perustamassa turvevoimalan rakentamista vastustava kansalaisryhmä. UU:n saaman tiedon mukaan ryhmä varautuu VS Lämpö Oy:n ratkaisuun rakentaa Valmet Automotive Oy:ltä marraskuussa ostamalleen alueelle lämpövoimala, mikäli sen polttoainneksi valittaisiin turve.

-Turve ei ole uusiutuva energianlähde meidän oloissamme. Tarvitsemme uuden jääkauden ennen kuin suobiotoopit uusiutuisivat. Lisäksi Vapo Oy:llä on turpeennostoaikeita Isorahkan suoalueella Laitilan Untamalassa. Alue on kulttuuriympäristönä erittäin arvokas ja siitä on tullut vetovoimainen asumisen ja maaseudulle muutajien kohde. Asukkaat tarvitsevat ympärilleen luontoarvojen lisäksi ulkoilualueen, jollainen Isorahka ilman muuta on, kerrotaan perustettavasta ryhmästä.

VS Lämpö osti autotehtaan lämpökeskuksen ja lämpötoiminnan sai samalla lämpökeskuksen välittömästä läheisyydestä neljän hehtaarin maa-alue energiantuotannon tontiksi. Autotehtaan lämpövoimala käyttää polttoaineena raskasta polttoöljyä. Laitoksen teho on 70 megawattia, josta noin kolmannes liikenee kaukolämmöksi VS Lämmön lämpöverkkoon. VS Lämpö suunnittelee ostamalleen alueelle lämpövoimalaa, jonka energiaraaka-aine on joko puuta, turvetta tai muuta kotimaista polttoainetta.