U:giin työhyvinvointia yksityisen yrityksen kukkarosta?

Kaupunginhallituksen piti hyväksyä kehitysyhtiön kanssa tehtävä työterveyshuoltoon liittyvä hanke eilen, mutta kaupunginjohtaja Kari Koski veti asian pois listalta pitkän keskustelun jälkeen.

UU 9.6.2009 – Turkulainen Kehitysyhtiö Kuru Oy on tarjonnut Uudellekaupungille työhyvinvointiin liittyvää kehittämisprojektia. Hankkeen tarkoituksena on ”rakentaa Uudenkaupungin seudun kattava ja laadukas monipuolinen työhyvinvoinnin palveluverkosto, joka voi tarjota sekä laadukkaita ennakoivia ja ehkäiseviä työhyvinvoinnin palveluita sekä monipuolisia ja laadukkaita työterveyspalveluita. Asiakkaina ovat Uudenkaupungin seudun työntekijät ja työnanantajaorganisaatiot, jotka voivat näin saada lähialueelta tarvitsemansa palvelut. Projektin kuluessa luodaan seudullisille palveluntuottajayrityksille kumppanuusmalli, joka on kilpailukykyinen muiden työhyvinvointipalveluiden tuottajien kanssa”.

Edelleen: ”Projekti toteutetaan siten, että ensin luodaan yhteinen visio Uudenkaupungin seudun työhyvinvointipalveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä, mikä toimii jatkossa kumppanuusverkoston yhteisen strategian pohjana. Kumppanuusverkoston tarjoamista palveluista rakennetaan palvelutarjotin ja se viedään seudulliseen palveluportaaliin. Kumppanuusverkoston jäsenet määrittelevät palvelutarjottimen laatukriteerit, sopimuskäytännöt ja ansaintalogiikan”.

Hanke oli aikomus toteuttaa ensimmäisen vaiheen osalta jo touko-kesäkuussa. Arviointi ja raportointi tehtäisiin lokakuussa.

Hanke maksaa, 40.000 euroa, josta Kehitysyhtiö Kuru Oy on luvannut maksaa 20.000 euroa ja kaupunki loput 20.000. Kaupunki keräisi oman osuutensa elinkeinojen kehittämismäärärahasta sekä työterveyshuollon ja henkilöstöosaston määrärahoista.

KOMMENTTI

Uskomatonta konsulttien kapulakieltä. Miten tällaista tulkitaan luottamusmiehille? Kuka kertoisi mikä on palvelutarjotin? Entä mikä on palveluportaalin ansaintalogiikka? Tämä on kaiketi pilottihanke, jonka viulut maksaa Uusikaupunki. Kehitysyhtiön osuutta ei ymmärrä kukaan, paneeko se rahaa hankkeeseen, jonka hyödyt se kerää portaalin kautta? Portaali on netissä. Kehitysyhtiön ammatti- ja asiantuntijataito on epäilemättä korkea. Miten on, onko tarkoitus toteuttaa ensimmäinen vaihe runsaassa kahdessa viikossa kesäkuun loppuun mennessä? Kiire on. Valmiita prujuja? -OH