Korhonen vaihtui Arhinmäkeen

UU 10.6.2009 - Ensimmäinen johtotason johtopäätös Eu-parlamenttivaalien tuloksesta on vedetty. Vasemmistoliiton Martti Korhonen erosi vasemmistoliiton puheenjohtajan tehtävästä tänään puoleltapäivin. Vasemmistoliittoa johtaa nyt ensimmäinen varapuheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Jatkosta päättää puoluevaltuusto juhannuksen jälkeen.

Sunnuntaina järjestetyissä eurovaaleissa vasemmistoliiton ehdokkaat saivat yhteensä 98.593 ääntä, joka merkitsi 5,9 prosentin ääniosuutta. Tämä ei riittänyt paikkaan EU-parlamentissa. Vasemmistoliitto menetti paikan kun kolmasosa eli 52.698 ääntä edellisten eurovaalien tuloksesta jäi saamatta.

Sekä vasemmistoliitto että myös vaalitappion kärsineet sosialidemokraatit ovat nyt selkä seinää vasten sen suhteen miten puolueita uudistetaan niin, että kansalaiset löytävät ne omakseen ja kiinnostus politiikkaan kasvaa. Molempien vasemmistopuolueiden heikkoutena on pidetty niiden suoraa suhdetta ammattiyhdistysliikkeeseen. Puolueen valinnassa ay-liikkeellä ei uskota olevan samaa painoarvoa kuin aikaisemmin.