Natsitervehdystä käyttävä persu uhkasi vasemmistonuorta polttouunilla

UU 24.6.2009 – Urjalalainen perussuomalaisten varavaltuutettu Rami T. A. Sipilä on uhannut vasemmistonuorten varapuheenjohtajaa Minna Minkkistä polttouunilla. Asiasta kertoi eilen Kansan Uutiset. Uhkaus tapahtui Internetin Facebookissa juhannusviikolla. Sipilän toivotus oli seuraava: ”Toivon sydämmestäni että krakovan läheisyydessä olevalla upeella leirillä laitettas uunit lämpiin sua ja kaikkia muita isänmaan pettureita varten! o sieg heil.”

Minna Minkkinen ilmoitti samassa keskustelussa tekevänsä poliisille asiasta ilmoituksen. Vastaukseksi hän sai: ”Niin ja kommarihuorat laukoo mitä ihmeellisimpiä asioita ja heti ollaan poliisille ilmottamassa kun vähän joku sanoo takas....TAPA ITTES”.

Keskustelu alkoi Minkkisen kommentoitua kuvaa, jossa Sipilä ja kahdeksan muuta kaljupäistä nuorta miestä tekee natsitervehdyksen. Kansan Uutisten mukaan Minkkiseltä kysyttiin myös: ”Ja mitä sitten jos ollaankin rasisteja ...vai haluukko lisää kaikenmaailman mokkakikkeleitä suomeen.”

Poliittisten ääriryhmien kuten uusnatsien nousu Suomessa on herättänyt erityistä huolta. Minkkinen pohtiikin sitä, milloin ”poliisi puuttuu tällaisten ääriryhmien toimintaan ja laittaa stopin tälle rasismille”. -Supoa (suojelupoliisia) kun tuntuu enemmän kiinnostavan pari hassua pilvenpolttajanuorta kuin näin avoimesti Hitleriä kannattavat vihaiset miehet, sanoo Minkkinen.

Sipilä on tunnettu Facebook-häirikkö. Hänen tiedetään kuuluvan Autetaan somali-ystävämme takaisin kotiin -ryhmän johtoon. Häntä vastaan on tehty myös rikosilmoitus Hakataan Teuvo heteroksi -ryhmästä.