1246175406_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Savonlinnalainen Tanssiryhmä Farah (vas) ja turkulainen lastenmusiikkiyhtye SukkaShokkiSakki minikokoonpanossaan. Uusikaupunki 27.6.2009.

V Pelle- ja Nukkepäivät

Ilon ja onnen tanssijat toivat modernin klovnitanssin, SukkaShokkiSakki lastenlaulubluesin ja muskelotin

UU 28.6.2009 / Olli Haapala – Savonlinnalainen Tanssiryhmä Farah toi kesäkuumuuteen tuulahduksen idästä. Tuulahdus olikin kuitenkin yhtä kuumaa kuin Arabiassa, vaikka tyylivalinta poikkesi odotetusta. Takana on Sinbad merenkulkija Retretissä helmikuussa. Edessä on Ilon ja onnen tanssifestivaali oopperakaupungissa. Festivaalin ulkomaisten ja kotimaisten opettajien nimiluettelo kertoo, että tavoitteet on asetettu korkealle.

Aktiivisesti toimiva Farah lähti Uuteenkaupunkiin uuden produktion kanssa. Ensi-illassaan ollut teos löi ällikällä. Pantomiiniä, klovneriaa, modernia tanssia ja triokokoonpano. Taina Huoman, Marketta Kaiponen ja Pia Kerman. Huoman työnsi lavalle kaksi pahvilaatiokkoa, alkoi noitua ja elehtiä, ihmetteli homman alkamista. Kaiponen ja Kerman nousivat laatikoista suolapatsaiksi. Mutta jatko olikin sitten kaikkea muuta kuin seisoskelua. Klovnien tanssiesitys oli kuin kaatuva vesiämpäri erämaassa. Katsella pitää, mutta siinä menee sitten viimeinenkin juomavesi. Menköön.

Maksalaatikon, pinaattikeiton ja kaalikääryleet öykkeineen ja aahheineen lastenlauluihin ympänneeseen turkulaiseen lastenmusiikkiorkesteri SukkaShokkiSakkiin kuuluu laulajia ja bändi, yhteensä noin kymmenen esiintyjää. Pellejuhlille lähti minikokoonpano Maria Selinummi ja Kati Koskihannu, laulu sekä Aki Lappalainen, kitara. He ovat turkulaisia linjalla Kaarina – Tornio – Pori.

SukkaShokkiSakki eli Sukkis järjesti pari vuotta sitten lastenlaulukilpailun, joka on siis jo päättynyt, mutta tulossa on äänilevy. Näitä lauluja kuultiin, ne ovat kilpailun satoa ja sukkislaistenkin tekemiä. -Muna-laulu ja leikki on kuitenkin muualta, selvitti teatteri-ilmaisun ohjaaja sukkis Kati ”Sähkösukka” Keskihannu. -Maria on musiikkipedagogi ja Aki opiskelee taideakatemiassa säveltämistä.

Lavalla oli myös kummitusolio muskelotti, liekö sitten se tai jokin muu seikka, mutta joissakin lauluissa kyllä soi melko vankkumattomasti blues. Tämä teki esityksestä aikuisille erityisen nautittavan. SukkaShokkisakki oli viimekesäisen Kupittaan puistossa pidetyn Seikkisrockin pääesiintyjä. Leijonapuistossa porukka oli eniten lapsia lavan reunalle vetänyt esiintyjämagneetti.