1246217483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pellenurmihiihdon loppukilpailuun osallistui ennätysmäärä osanottajia. MM-tittelin kruunasi klovni Pekka-Pelle. Kilpailun valvojat ja hiihtoliiton tarkkailijat Kerstin von Tjäreborg ja Diana A. La Pesu Tampereelta (oik) pidätettiin laitilalaisella huoltoasemalla juuri kilpailujen ollessa kiivaimmillaan. Hiihtoliiton valvonnan pettämisen takia kisojen MM-arvo on vaarassa.

V Pelle- ja Nukkepäivät

Pellenurmihiihdon MM-kisat menettämässä MM-arvonsa järjestelyjen epäselvyyksien takia

UU 28.6.2009 – Uki, Leijonapuisto. Uudenkaupungin Pelle- ja Nukkepäivien ylpeys, pellenurmihiihdon MM-kisat, on menettämässä MM-arvonsa. Kisojen tuomarointiin ja valvontaan värvätyt tamperelaiset Kerstin von Tjäreborg ja Diana A. La Pesu pidätettiin keskellä päivää laitilalaisella huoltamolla, jossa he olivat tankkaamassa, oltuaan jo aikaisemmin kisapaikalla seuraamassa akrobatiaa ja muuta ohjelmaa. La Pesulla oli huoltoasemalta palatessa mukanaan iso laukku, jonka sisällöstä ei ole mitään tietoa.

Toinen epämääräisyys nurmihiihton tämänvuotisiin kisoihin liittyy paikalla olleeseen kisalääkäriin. Justus-Pelle tutki hiihtäjät ennen lähtöä silminnähden pintapuolisesti. Hänen laitteensa oli todennäköisesti säädetty ”pienelle ja hitaalle”. Justuksen nähtiin myöhemmin päivällä tekevän iskuja moukarilla tuntemattoman vapaaehtoisen uskalikon kalloon. Iskuista ei jäänyt näkyvää iskujälkeä, joten Justuksen uskotaan vetäneen käryjen estämiseksi mataalaa profiilia hiihtojen doping-testeissäkin. -Justus oli vain tutkivinaan, muistelee viimeiseksi jäänyt SukkaShokkiSakki, jonka kolmimiehinen joukkue hiihti kukkulankierron yhdellä suksiparilla ns. trippelihiihtona. Hiihdoissa kärysi nyt vain nurmi.

Pellenurmihiihdon MM-loppukilpailun oltua jo ohi, pelipaikalle huoltoasemalta laukun kanssa palanneet hiihtoliiton edustajat von Tjärebong ja La Pesu neuvottelivat pitkään kisalääkärin ja kisojen promoottorin Onni-Pellen kanssa tilanteen hoitamisesta. Onni-Pelle ilmoitti vain osallistuvansa kisaan, ”hiihtoliitto hoitakoon omat asiansa”.

Loppukilpailun voitti eilisen alkuerän voittajaksi puolikuolleena uupunut (ja tänään lääkärintarkastuksessa tunnistettu) klovni Pekka-Pelle. Toinen sija meni Savonlinnaan Tanssiryhmä Farahin huoltajalle ja kolmas kisojen promoottorille Onni-Pellelle. Tämä oli kuitenkin vain paikalla olleen median näkemys, sillä selostajana kisapaikan ulkopuolelta toiminut Kissa Miauskis kommentoi hiihtoa kuin kysymyksessä olisi ollut päiväkodin laturetki. Selostaja ei liene lisäksi ollut näköyhteydessä hiihtäjiin.

MM-kisojen virallisia tuloksia, aikaisempien vuosien tapaan, ei julkistettu eikä palkintoja jaettu. Von Tjäreborg ja La Pesu avasivat laukkunsa ja panivat pystyyn kilpailun pikkutomaatin suuhunlataamisesta ja ulos linkoamisesta. Hiihtoliiton touhuiksi meni aatelisen arvokkaasti punaisessa mekossaan esiintyvän von Tjäreborgin osallistuminen myös hulavanne-kilpailuun. Tomaatin sylkemisen pituudessa Jesse-pojalle hävinneen von Tjäreborgin hulavanne pyöri vain lapsityövoimalla.

Pellenurmihiihdon MM-kisat ovat siis vaarassa menettää MM-arvonsa arvokkaana ja puhtaana urheilutapahtumana.