1247563400_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kerttu ja Onni-Pelle näyttävät heittotyylin Crocs-pellekengänheiton harjoituksissa Uudenkaupungin torilla. Heittovälineenä on "krokotiilisaapas", joka on tuunattu pelle-lookin omaavaksi Crocs-saappaaksi.

Kenkäkauppa Alina ja Crocs Nordic tuovat välineen pellekengänheiton SM-kisoihin Uuteenkaupunkiin

Laji saa kokonaan uuden luonteen ja Jani Airiston voimassa oleva SE 300,0 metriä siirtyy lajihistoriaan. Uutena heittovälineenä on ”krokotiilisaapas” Crocs™, jonka saanee ennen heittoa voidella Crocs-butterilla.

UU 13.7. & 14.7.2009 – Siinä missä kunnon sähly menetti nimensä muuttuessaan salibandyksi, jo perinteeksi muodostunut Pellekengänheiton SM-kilpailu on muuttumassa Crocs™-saappaanheiton SM-kisoiksi. Krokotiilista lyhennenimensä saanut tavaramerkki on juuri päätynyt toisessa kilpailussa Suomen sloganiinKaikilla ei ole pokkaa mutta kyllä krokotiili rokkaa!” Kilpailun voittaneen ehdotuksen teki Helena Rönnholm Paippisista Sipoon kunnasta.

Crocs™-saappaanheiton SM-kisoja sponsoroiva Crocs Nordic Oy on Amerikan Coloradossa seitsemän vuotta sitten perustetun Crocs Incorporporation konsernin omistama tytäryhtiö. Kaksi vuotta sitten perustetettu yhtiö toimii Suomessa (Crocs Finland Oy), Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Crocs Nordic työllistää noin 40 henkilöä pääasiassa pääkonttorissaan Tampereella. Yhdysvaltalainen pörssiyhtiö Crocs valmistaa ja valmistuttaa alunperin veneilykäyttöön suunniteltuja muoti-, työ- ja vapaa-ajan jalkineita.

Tavoitteena on tehdä nopeasti valmistettavia funktionaalisia ja trendikkäitä jalkineita kuluttajille sopivaan hintaan”, kertoo yhtiön nettisivusto. Veneilykäytttö jäi lapsipuolen asemaan ja Crocs™-jalkineista syntyi muoti-ilmiö. Nyt Crocs™-jalkineita myydään yli 80 maassa.

Vuonna 2006 yrityksen liikevaihto kasvoi peräti 220 prosenttia ja oli 260 miljoona euroa. Viime vuonna Crocs Finland kymmenkertaisti myyntinsä Suomessa.

Crocsin jälleenmyyjiä palvelee ”showroom” Tampereella ja kuluttajia-asiakkaita yli 350 jälleenmyyjää sekä neljä konseptiliikkeettä, joista kaksi on pääkaupunkiseudulla, Crocs™ Store Turun Hansakorttelissa ja yksi Ideaparkissa Lempäälässä. Pellekengänheittoa ajatellen harjoitusvälineitä on siis riittävästi saatavilla.

Crocs™-saappaanheiton SM-kisat järjestetään Crusell-viikon avajaisten yhteydessä Uudenkaupungin torilla. Aikaisempi Pelle- ja Nukkepäivien yhteydessä syntynyt Jani Airiston Suomen ennätys 300,0 metriä siirtyy samalla lajihistoriaan.

Heittoväline uudessa lajissa on pelle-lookin omaava Crocs™-saapas, joita on komea kokoa. Sarjoja on kuusitoista, siis koko perheelle aina 2-vuotiaasta yli 18-vuotiaiden aikuisten sarjaan. Saappaan voiteluun sopivin aine on luonnollisesti Crocs-butter. Aine ei ole lähivoita. Kisaan voi ilmoittautua paikalliselle Crocs™-jälleenmyyjälle. Palkintoina on Crocs™-saappaita. Kisatapahtuman järjestävät Kerttu Aaltonen ja Mika Kokko.

Urheilullisemman saappaanheiton virallinen maailmanennätys on Jukka Vesterisen 67,31 metriä ja Elina Uusitalon 49,35 metriä. Molemmat ME:t on heitetty viime vuonna Leppävirralla. Miehet heittävät kumisaapasta, jonka koko on 43 (paino 880-1050 grammaa) ja naiset kumisaapasta kooltaan 38, jonka paino on 630-800 grammaa. Heittosaapas maksaa noin 20 euroa.