Pellekengänhoiton välinevalmistajalla Crocsilla jättivelat hoidettavanaan

UU 17.7.2009 – Washington Post kertoi eilen, että kevyitä antimikrobisesta massasta muotikenkiä ja -saappaita valmistava yhdysvaltalainen Crocs on vaikeuksissa. Taloudellisen nousun aikana syntynyt Crocs laajensi tuotantoaan vastaamaan maailmanlaajuista kysyntää, mutta nykyisen taantuman aikana asiakkaiden määrä on vähentynyt. WP:n mukaan Crocs tulos oli viime vuonna 135 miljoonaa euroa oletettua pienempi, minkä takia yhtiö vähensi noin 2000 työpaikkaa ja taistelee nyt miljoonavelkojen kanssa. Niinikään Crocsin ylijäämävarastot kasvavat ja yhtiön tilintarkastajat pelkäävät yhtiön ajautuvan konkurssiin. Crocsilla on maksettava velkansa syyskuun loppuun mennessä.

Ylen Uutisten mukaan Crocs-kenkiä valmistava yhtiö kiistää tiedot yhtiötä uhkaavasta konkurssista. Ylen mukaan Crocs Nordicin toimitusjohtaja Kimmo Salmi sanoo uutisen perustuvan väärään johtopäätökseen yhtiön syyskuussa erääntyvästä lainasta. Salmen mukaan taantuma näkyy myös Crocsien myynnissä, mutta yhtiö on sopeuttanut toimintansa kysynnän mukaiseksi. Suomen myynnin Salmi kertoo olevan tänä vuonna parempi kuin viime vuonna.

Yli puolet Crocseista myydään Yhdysvaltojen ulkopuolella. Crocsit valmistetaan pääasiassa Kiinassa.

Pellekengänheiton uudeksi heittovälineeksi valittiin Crocs-saapas. Lajin SM-kilpailut pidetään Uudenkaupungin torilla ensi viikon lauantaina.