1247857946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bob Verschueren. Installaatio, heinä, puu, 2009.

Luonto suoraan taiteen materiaalina

Bob Verschueren: Lifelines, installaatioita luonnonmateriaaleista. Porin Taidemuseo, 27.9 sakka. Avoinna ti-su 11-18, ke lisäksi 18-20 vapaa sisäänpääsy.

UU / Pori 16.7.2009 - Belgialaistaiteilija Bob Verschueren (s. 1945) on rakentanut Porin taidemuseoon installaatioita luonnon orgaanisista materiaaleista. Orgaaninen jäte syntyy uudelleen taiteeksi ja reflektoi luonnon kiertokulkua sen geometrian, värien ja materiaalin eri muodoissa. Taiteilija käyttää tilateoksessaan Porista ja sen lähiympäristöstä kerättyä ja poistettua orgaanista jätettä. Kaadettujen puiden neulaset, karsitut pajut ja vanhojen puiden rungot saavat uuden merkityksen teoksien materiaaleina.

Näyttelyyn on koottu retrospektiivinen valokuvainstallaatio, jossa esitellään kaikki taiteilijan aiemmin rakentamat orgaaniset installaatiot. Kuvien ja orgaanisten installaatioiden lisäksi mukan on ääniteos, joka mahdollistaa mahdollistaa yleisölle kasvien kuuntelun, äänet jotka ovat syntyneet teoksia tehdessä.

Verschueren on tehnyt installaatioita luonnonmateriaaleista yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen teoksissaan näyttäytyy kunnioitus luonnosta kerättyjä materiaaleja kohtaan. Teoksissa yksittäisen materiaalin runsauden volyymi tai pienen luonnon elementin esiin nostaminen antaa mahdollisuuden tarkastella luonnosta löytyviä arkisia materiaaleja uudesta näkökulmasta. Luonnon kasvi muuttuu geometriseksi tai muuksi kuvitteelliseksi asiaksi, jossa alkuperällä ei ole merkitystä.