Fisker Karmalla tammi-kesäkuussa vain 400 ostohaluista tilaajaa

UU 23.7.2009 – Valmet Automotiven tuontantolinjalta vuoden loppupuolella ulos ajettava ensimmäinen Fisker Karma on myyty. Ostaja lienee yhdysvaltalainen, vaikka emoyhtiön toimitusjohtaja Jorma Eloranta ilmoitti jo vappuna ”saaneensa luvan vaimolta Karman ostoon”. Turun Sanomat kertoi eilen Fisker Automotiven toimitusjohtaja Henrik Fiskerin todenneen hybridiuheiluauton suunnittelussa tulleen ”ajoittain ja yllättäen seinä vastaan”.

Henrik Fisker antaa tunustusta Uudenkaupungin autotehtaalle, jonka ”ansiosta ja avulla olemme kuitenkin päässeet päivä päivältä lähemmäksi tuotannon alkua”.

Toimitusjohtaja Fiskerin mukaan Karmalla on noin 1400 tilausta, joista tuhat oli voimassa jo tammikuussa. Sen jälkeen tilausvauhti on hiipunut talouskriisin myötä. Tilauksia on tullut heinäkuuhun mennessä lisää vain 400, niistä suurin osa Yhdysvalloista. Neliovinen Fisker Karma maksaa Yhdysvalloissa noin 85.000 dollaria. Tammikuun jälkeen tilatut autot luvataan toimittaa ostajalle ensi vuoden huhti-kesäkuussa. Auton varausmaksu on 5.000 dollaria.

Fisker Automotive ottaa vastaan myös avomallin Karma S:n tilauksia. Varausmaksu on peräti 25.000 dollaria.