1248554827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isla Vuohtoniemi (vas) heitti keltaista saapasta useita metrejä. Islan tervehtiessä Onni-Pelleä tämä oli lentää tantereeseen Islan otteessa. Kilpailun avausheiton teki Ugin ammattiopisto Novidan rehtori Merja Koski.

Crocs-pellesaappaanheiton SE ja mestaruus Jani Ketolalle

UU 25.7.2009 – Uudenkaupungin torilla pidetyissä ensimmäisissä Crocs-pellesaappaanheiton SM-kilpailuissa syntynyt tulos 19,70 metriä merkitsee sen heittäjälle Jani Ketolalle paitsi virallista mestaruutta myös epävirallisia SE-lukemia. Syksyllä perustettava lajiliitto hyväksyy noin kuudenkymmenen heittäjän tulokset sarjoittain.

Kilpailun avausheiton heitti Uudenkaupungin ammattiopisto Novidan rehtori Merja Koski. Hänen tuloksensa oli noin 8-10 metriä, mutta sitä ei mitattu. Kosken heittotyyli oli kuin valmis lajiin, joka vaatii keihäänheittomaisen suorituksen. Nyt keltaisella saappaalla kilpailuheittonsa heittänyt rehtori Koski kokeili crocs-viskausta myös niin sanotulla alakautta heilauttamalla.

Kilpailujohtaja Onni-Pelle suositteli seuraaville heittäjille kiekonheittomaista saappaan-kanta-edellä -tyyliä. -Ei nousis niin, kun on vastatuuli. Julkkiksia osallistui – kymmenien lasten liksäksi - kisaan useita, kuten Ville Juuti, Ilkka Rauvola ja sukunimensä unohtanut laitilalainen 'polliisi'. -Varokaa, varokaa nyt, huuteli virkavalta koko ajan ennen heittojaan.

Tyyli oli kaikella tapaa vapaa. Heitto tapahtui punaiselta matolta. Vain muutama heittäjä otti suoritukseensa vauhtia. Heittojen pituus ilmoitettiin millintarkasti tuhannesosan tarkkuudella silloin kun mittaus ei ollut mahdollista. Jos taas ujon lapsiheittäjän puolesta heiton tehnyt äiti (tai isä) kiskaisi saappaan taivaalle, heiton pituus jaettiin äidin iän kuutiolla.   

Palkinnot jaettiin yli tunnin ilmoitettua aikaisemmin, joten niitä voi jälkikäteen kysellä Outi Nurmelta Alisenkadun kenkäliikkeestä. Nurmi ja Kerttu Aaltonen toimivat mittamiehinä. He olivat omaksuneet mittaustekniikan Lokalahden suvipäivien paanunheitosta: kolmesta heitosta vain paras mitataan. Heittoväline osoittautui olevan tarkoitukseen sopiva. Heittokäden rikkoutumisia tai muita urheiluvammoja ei sattunut, ei myöskään katsojille. Kaksi kertaa saapas tosin lensi partiolippukunnan (Merihait) keittiöön. Katsojia oli paikalla satapäin.

1248555142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saapas ilmassa: Mirja (vas) heittää kuin keihäänheittäjä. Outi Nurmi jakaa palkintoja pienimpien sarjojen osallistujille.