1248851456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rajoitetusti valikoiduista olutravintoloista ja hyvällä olutvalikoimalla varustetuista vähittäiskaupoista Prykmestar Suvi olutuutuutta saa jo huomenna.

Koivunlehdillä maustettua olutta ensimmäisenä maailmassa Uudestakaupungista

Suvi-oluen ”maailman ensi-ilta” eli olut on ensi kertaa maisteltavana Helsingin Rautatietorilla Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa perjantaina.

UU 29.7.2009 – Vakka-Suomen Panimo on pannut konkreettisesti kesän pulloon, kun se juhannuksena haki mausteet uutuusolueeseensa. Koivunlehden aromeilla maustettu Prykmestar Suvi on samalla Suomen Olutseuran 20-vuotisjuhlaolut. Seura määritteli oluelleen tietyt raja-arvot ja sen valmistukseen toivottiin perinteisiä suomalaisia oluen maustamiseen soveltuvia raaka-aineita.

Panimomestari Jani Vilpas siis suuntasi kulkunsa metsään... juhannuksena, kun muualla perinteisesti koristellaan pihapiirit juhannuskoivuin. Panimolla koivut kesänvihreine lehtineen heitettiin kattilaan ja niistä keitettiin mäskäysvesi Prykmestar Suvi –olueen.

-Idea syntyi Suomen Olutseuran juhlavuoden kunniaksi pienpanimoille tekemästä haasteesta, jossa seura toivoi 20-vuotisjuhlansa kunniaksi nimikko–olut, kertoo panimon markkinointivastaava Heidi Jaakkola.

-Koivunlehtien käytöstä oluen maustamisessa ei juuri ole aikaisempia kokemuksia mutta lopputulos on yllättävän maukas. Koivun hento aromi ei hallitse oluen tuoksua tai maltaista makua, mutta jälkimakuun tuoreen koivunlehden maku tulee kuin varkain, viimeistellen raikkaan kesäisen makuelämyksen, sanoo Vilpas.

Prykmestar Suvi-olut on 4,5 prosenttinen täysmallasolut, jota pääsee ensi kerran maistelemaan Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa Helsingin Rautatietorilla viikonloppuna. Prykmestar Suvea saa rajoitetusti valikoiduista olutravintoloista ja hyvällä olutvalikoimalla varustetuista vähittäiskaupoista jo huomenna. Olutta on valmistettu vain 2000 litran erä ja Kausiluonteisista ainesosista johtuen seuraavan erän odotus kestänee ensi juhannukseen.