1249026493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lyhtyjen Yön pääesiintyjät: Hereä-yhtye ja Laivaston soittokunnan varusmiesorkesteri Turun Pansion laivastoasemalta.

Lyhtyjen Yö päätti Crusell-viikon hellekauden

UU 31.7.2009 – Perinteinen Lyhtyjen Yö, leppeänä heinäkuun lopun kesäiltana, keräsi Uudenkaupungin Vallinmäelle ennätysyleisön. Ultra Bran ja Anssi Tikanmäen musiikki oli Laivaston soittokunnan varusmiesorkesterin ohjelman runko. Päätähdeksi ryhtyi kuitenkin Mr. Electricity, joka temppuili niin, ettei bändin basso- ja soolokitaraa saatu toimimaan ilman surinoita. Mutta yhtä kaikki, Taru Aine laulusolistinaan meripojat tekivät parhaansa.

Illan toinen pääesiintyjä oli Hereä-yhtye. Hereässä soittivat Alli Ikonen (laulu ja viulu), Milla Viljamaa (piano), Vesa Norilo (sello) ja Sara Puljula (lyömäsoittimet). Kun Hereä tänään illalla astuu Louhenlinnan lavalle, yhtye saa varmasti soittamiselleen oivallisemman paikan kuin mitä puistokonsertti oli. Hereän soittama ”skandinaavinen” maailmanmusiikkki on toisaalta herkän herkkää, kuin mielikuva neidosta lähteen reunalla, ja toisaalta juurimusiikkia yhteyksineen oman yhteisöllisen draamamme kentille. Ikosen Oksa ja Norilon Lennä käyvät esimerkeistä, jotka saa kertauksen vuoksi kuunnelluksi myös levytettynä.

Hereä-yhtye soittaa siis vielä illalla Louhenlinnassa. Lyhtyjen Yön kaksi muuta esiintyjää olivat Noora Soininen ja Life-yhtye sekä Kalle Klotzin Kompleksi. Evästä meni, ja meni se Crusell-naisten arpajaisten pääpalkintokin, matkapuhelinkin ... Naantaliin.