1246712504_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helena Blomwall, Melina Saarinen ja Tytti Matsinen: ”tälläinen allas olisi kotonakin mukava juttu, takapihalla”.

Uusikaupunki-lähettiläät ja kesäteologi torin kylpypaljussa kuin ihanat naiset veden äärellä

UU 4.7.2009 – Uudenkaupungin torille kylpypaljuun kiirehtineet Helena Blomwall, Melina Saarinen ja Tytti Matsinen pitävät vilvoittavaa kylpyä kesken työrupeaman juuri sopivana ratkaisuna, vaikka kesähelle onkin tältä erää ohi. Paikallisen kirpputorin palju on vuokrattavissa kotioloihin, mutta ”siihen tarvittaisiin takapiha”. Nuoret naiset lilluttelevat sopivan lämpöisessä vedessä kuin ruotsinsuomalaisen kirjailijan naiset veden äärellä.

Lukioon suuntaavat Helena Blomvall ja Melina Saarinen valitsivat lukion jatko-opinnoikseen, sillä ”tulevaisuus on vielä sen verran avoinna”. -Lukiossa voidaan pohtia mitä sen jälkeen tehdään, sanovat Blomwall ja Saarinen. He ja Tytti Matsinen ovat yhtä mieltä siitä, että nuorten mahdollisuudet tulevaisuuden suhteen ovat yleensä aika epävarmat. Matsinen tekee seurakunnan nuorisotyötä, hän toimii kesäteologina, ja siksi hänen suunnitelmansa on jossain määrin kirkkaampi. -Teologiaa lukemaan, uskoo Matsinen. Hän on mukana Kirkon ulkomaanavun nuorisoverkostossa ja on myös Changemaker-aktiivi.

Helena Blomwall ja Melina Saarinen taas ovat kesän Uusikaupunki-lähettiläitä. He panivat torin infoteltan kylpyjen ajaksi säppiin, mutta muuten he osallistuvat ahkerasti toritapahtumiin. -Olemme kierrelleet maakunnassa ja muuallakin, muun muassa Turussa, Naantalissa, Raumalla ja Porissa. Jaamme esitteitä, keskustelemme ihmisten kanssa ja kerromme mitä kesä-Ukista löytyy ja miksi tänne kannattaa tulla tai poiketa lomalla.

Peräkärryllä kulkevan ja liikuteltavan kylpypaljun saa takapihalleen muutamaksi tunniksi muutamalla kympillä. Vesi lämmitetään puilla kiuasta muistuttavalla pömpelillä. Epäselväksi jäi, saako kylpyveden talvella runsaasti höyryäväksi, silloin Blomwall, Saarinen ja Matsinen varmaan haluaisivat kokeilla myös japanilaisempaa kylpytapaa.