1247163587_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helene Schjerfbeck (1862-1946) maalasi useita omakuvia. Kuva © serlachiusartmuseum.fi.

Huomenna juhlitaan kuvataiteen merkeissä ja puolesta

UU 9.7.2009 – Huomenna vietetään Suomen kuvataiteen päivää. Päivä on Helene Schjerfbeckin, kansainvälisesti kenties tunnetuimman ja arvostetuimman kuvataiteilijamme (1862-1946) syntymäpäivä. Kuvataiteen päivää on vietetty Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta jo kahdeksan kertaa heinäkuun kymmenentenä päivänä.

Päivän tavoitteena on korostaa kuvataiteen merkitystä ja vahvistaa sen arvostusta maamme kulttuurielämässä. Päivä pyritään saamaan kalenteriin vakiintuneeksi liputuspäiväksi.

Suomen kuvataiteen päivän päätapahtuma on Turussa Vanhalla Raatihuoneella (klo 15) turkulaisten taidemuseoiden, taiteilijaseuran ja Turun kaupungin järjestämänä. Juhlaesitelmä käsittelee taiteen ja luonnon suhdetta. Päivään
liittyviä tapahtumia järjestetään lisäksi Riihimäellä ja Kotkassa.

Uudessakaupungissa Suomen kuvataiteen päivän liputukseen osallistuu taidetalo Ars Aarras. Taidetalon kesänäyttely on Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttely, jossa on mukana on teoksia 30 Turun alueen kuvataiteilijalta. Muovista kristallia -näyttelyn teoksilta edellytettiin, että niiden materiaalina käytetään kierrätysmuovia. Materiaalivalinnalla on haluttu korostaa kierrätyksen ja ekologisuuden merkitystä sekä tarjota taiteilijoille ideointia vaativa lähtökohta ja mahdollisuus astua hetkeksi ulos omista tottumuksista.