1249452588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neste Oilin liikennepolttoaineen jakeluasema Sköldvikissä, Porvoossa.

Neste Oil vähentää Suomessa 450 työntekijää

UU 5.8.2009 - Neste Oil sopeuttaa toimintansa yhtiön heikentyneeseen kannattavuuteen. Neste Oilin tammi-kesäkuun osavuosikatsauksen mukaan yhtiön tulos on heikentynyt olennaisesti. Yhtiön tavoitteena on yli 60 miljoonan euron vuotuiset kiinteiden kustannusten säästöt, josta puolet aiotaan saada aikaan henkilöstöratkaisuilla. Tarkoitus on sopeuttaa yrityksen kustannusrakenne vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta ja uutta toimintamallia sekä turvata strategisesti tärkeiden investointien toteuttaminen ja tulevaisuuden kilpailukyky.

Osana säästöohjelmaansa Neste Oil aloittaa henkilöstöryhmien kanssa yhteistoimintaneuvottelut mahdollisista lomautuksista ja pysyvistä henkilöstövähennyksistä. Yt-neuvottelut koskevat Neste Oilin ja sen tytäryhtiöiden Suomen henkilöstöä. Henkilöstövähennystarpeen Neste Oil arvioi olevan 450 henkilöä. Neste Oilin palveluksessa on noin 5.300 henkilöä, joista Suomessa noin 4.000. Yhteistoimintamenettelyssä pyritään löytämään rakentavia vaihtoehtoja irtisanomisille.

Neste Oilissa on viime syksystä lähtien tehty monia säästöihin ja tehostamiseen tähtääviä toimia, kuten investointien perumisia tai siirtämisiä.

Neste Oil Oyj on liikenteen polttoaineisiin keskittynyt jalostus- ja markkinointiyhtiö. Yhtiö tähtää maailman johtavaksi uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittajaksi. Neste Oilin öljynjalostamot sijaitsevat Porvoossa ja Naantalissa, ja niiden raakaöljyn jalostuskapasiteetti on yhteensä noin 260.000 tynnyriä päivässä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna oli 15 miljardia euroa.