Uudessakaupungissa alkuvuonna viereille viisi konkurssia

Koko maassa konkurssien määrä kasvoi tammi-kesäkuussa 38 prosenttia edellisvuodesta.

UU 13.8.2009 - Tammi-kesäkuussa pantiin koko maassa vireille 1.735 konkurssia, mikä on 38 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 7.944, mikä on 2.893 enemmän kuin vuotta aiemmin. Konkurssien määrä kasvoi maa-, metsä- ja kalataloutta lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla. Eniten konkurssit lisääntyivät rakennusalalla, jossa pantiin tammi-kesäkuussa vireille 415 konkurssia eli 102 konkurssia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uudessakaupungissa pantiin tammi-kesäkuussa vireille 5 konkurssia yrityksissä, joissa henkilökunnan määrä oli yhteensä 17. Konkussiin haettiin kaksi rakennusalan, kaksi teollisuuden alan ja yksi muun alan yritys. Maaliskuussa konkurssiin haetussa teollisuuden alan yrityksessä oli töissä 7 henkilöä.

Viime vuonna Uudessakaupungissa pantiin vireille 12 konkurssia. Yrityksissä oli töissä 37 henkilöä. Vuotta aikaisemmin vastaavat luvut olivat 7 konkurssia ja 15 henkilöä. Viime vuonna konkurssien vireillepanot jakautuivat tasaisesti koko vuodelle.

Myös yrityssaneerausten määrä on jyrkässä kasvussa. Alkuvuonna pantiin koko maassa vireille 283 yrityssaneerausta, mikä on reilusti yli kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Saneerausmenettelyyn tammi-kesäkuussa haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan henkilökuntaa 3.333, mikä on 2.584 enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Varsinais-Suomessa yrityssaneerauksia pantiin alkuvuonna alulle 17 yrityksessä. Niissä oli töissä 193 henkilöä. Viime vuonna yrityssaneerausten alullepanoja oli 11 (yrityksissä töissä 62 henkilöä), mutta vuonna 2007 enemmän kuin nyt alkuvuonna: 24 yrityksessä koskien 210 työntekijää.