Mari Walls tuo vankan asiantuntemuksen Syken merentutkimukseen

UU 20.8.2009 – Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksen johtajaksi on valittu professori, FT Mari Walls. Hän siirtyy tehtävään lokakuun alussa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtajan paikalta. Merikeskuksen johtajan paikkaa haki 11 henkilöä.

Mari Wallsilla, 48, on vahva tieteellinen tausta sekä laaja johtamiskokemus. Hän on toiminut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajana viime vuoden alusta lähtien. Tätä ennen hän johti kahden vuoden ajan MTT:n ympäristötutkimusta. Työssään hän on erityisesti paneutunut tutkimustulosten yhteiskunnalliseen vaikuttavuuden parantamiseen. Walls on toiminut monissa tutkimuksen asiantuntijatehtävissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Aikaisemmin Mari Walls on toiminut biodiversiteetti- ja ympäristötieteen määräaikaisena professorina Turun yliopiston biologian laitoksella sekä Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ja Turun yliopiston ympäristöntutkimuskeskuksen johtajana. Hänen tutkimusalojaan ovat olleet biodiversiteetti, akvaattinen ekologia ja elinkiertoekologia. Walls on ekologian dosentti Helsingin yliopistossa.

Tämän vuoden alusta ympäristökeskukseen perustettu merikeskus tuottaa tietoa merestä ja sen tilasta sekä tutkimuksen avulla arvioi suojelutoimien tehoa ja kustannustehokkaita menetelmiä. Merikeskuksessa työskentelee noin 80 henkilöä. Tutkimushankkeissa ja seurannassa hyödynnetään erikoislaboratoriota Helsingin Kumpulassa sekä merentutkimusalus Arandaa ja Muikkua.