Kylpylä- ja laivaseminaarien ihme ja lumo

Osallistuja kasvaa vastuuseen naapurikunnassa mutta karkaa asioilleen kun kotiovi näkyy

UU 22.8.2009 - Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaa, että Uusikaupunki pitää kokouksensa ja seminaarinsa kotipuolessa. Jo helmikuussa tehty valtuustoaloite on nyt esillä kaupunginhallituksessa, joka vie tiedotussihteeri Heli Kruuna-Rauvolan lausunnon ja terveiset tiedoksi valtuustolle.

Kruuna-Rauvola perustelee uuden valtuustokauden alussa Naantalin kylpylässä pidettyä strategiaseminaaria työskentelyn tehokkuudella silloin kun ”kaikki osallistujat ovat koko ajan paikalla”.

-Uudessakaupungissa järjestetyissä koulutustilaisuuksissa monet viranhaltijat ja luottamushenkilötkin poistuvat ainakin osaksi päivää hoitamaan työtehtäviään tai muita asioita. Myös yhteinen vapaa-aika jää kovin lyhyeksi. Kun seminaari järjestetään Uudenkaupungin ulkopuolella, niin myös ilta ja mahdollinen muu vapaa-aika vietetään yhdessä, jolloin valtuutetut ja viranhaltijat saavat paremmin mahdollisuuden tutustua toisiinsa, selvittää Kruuna-Rauvola.

Hän sanoo myös vastavuoroisuuden toimivan. -Jotta tänne saadaan tulemaan kokousvieraita muualta, niin myös Uudenkaupungin pitää kohtuullisessa määrin järjestää tilaisuuksia muualla kuin omassa kaupungissa ja erityisesti silloin, kun siihen on riittävät syyt. Tutustumalla muiden seminaarijärjestäjien toimintaan voimme myös saada ideoita, joiden avulla parannetaan oman kaupunkimme tarjontaa, sen laatua ja tasoa.