1251355891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heikki Sirviö siirtyy konsernin strategiseksi neuvonantajaksi. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Tero Hemmilä.

Tero Hemmilä nimitetty Yara Suomen toimitusjohtajaksi ja kaupalliseksi johtajaksi

UU 26.8.2009 - Yara Suomi muuttaa organisaatiotaan ensi vuoden alussa. Yara Suomen toimitusjohtajan ja lannoiteliiketoiminnasta vastaavan kaupallisen johtajan roolit yhdistetään. Tehtävään on nimitetty Tero Hemmilä. Hänen päävastuualueenaan on lannoiteliiketoiminta Suomessa, joten hän toimii myös maajohtajana Yaran johtamiskäytännön mukaisesti.

Hemmilä siirtyy Yaraan HKScan Oyj:n strategia- ja kehitysjohtajan tehtävästä. Nykyinen kaupallinen johtaja Timo Kirjavainen siirtyy eläkkeelle ensi vuoden aikana. Heikki Sirviö, nykyinen Yara Suomen toimitusjohtaja ja maajohtaja, jatkaa Yara-konsernin johdon strategisena neuvonantajana.

Yara International ASA on maailman suurin kivennäislannoitteiden toimittaja, jonka globaali markkinaosuus on 7 prosenttia. Yhtiön pääkonttori on Oslossa. Viime vuoden lopussa Yaralla oli töissä 8200 työntekijää ja sen liikevaihto oli 7,3 miljardia euroa.

Suomessa Yaralla on neljä tuotantolaitosta: Uudessakaupungissa, Harjavallassa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Siilinjärvellä toimii myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos. Suomeen Yara tuli kun valtio myi yhtiölle osuutensa Kemira Growhow'n osakkeista.