- K O L U M N I  -

Taivaskaupunki ja Uussalo valtion porkkanamaalla

B. von und zu Cursor

-Aloitetaan nimestä ja vaakunasta, ne on kuitenkin ne tärkeimmät.

-Ehrotan Taivaskaupunkia ja vaakunaks kahta ahventa pilven päälle. Paan sen vaakunan heti veneen ja auton kylkeen.

-Ei, ei, keskittykää asiaan, valtion porkkanat maistuvat, tuoretta naattia myllyihin kun on vaikea saada. Ei vaan, mun täytyy nyt just lähteä, lihatiskit notkuu mädäntyvää tavaraa. Muuten kalaakin!

-Juu, ostin torilta savukalan, oli kuiva ja tanakka, varmaan pesty vimillä ennen savustusta. Semmosta se on kun puistossa kalastaa.

-Mua huimaa koko tää touhu, vai että yhteen. Kukas tätä Taivaskaupunkia sitten johtaisi. Valitaanko koskenlasku vai rantalentopallo?

-Molemmat tietsä, me ei voida antaa fuduja. Tai otetaan ihan freessi jätkä, onhan meillä fyrkkaa.

-Niin tää uus kunta on kai sit selvä, me ei nuolla enää mitään vanhoja kalankuvakirjeitä täällä taivaskonttorissa, tai mitä tästä kunnantalosta nyt jää jäljelle. Nimi puuttuu?

-Pitääks tän olla uusi-jotain. Ai niin, kyllä kai, niitähän on niin pirusti. Pannaan sit vaikka Uussalo. Ei sekaannu Keskisaloon. Mut kalavaakunasta en tykkää, se on niin raavasta, tai tietenkin alumiinifileetä.

-Me on istuttu näin virallisissa merkeissä jo kaks kertaa. Eiks tää jo riitä. Pannaan hakemus vetään Kiviniemelle. Se panee kyllä nimen alle ja me päästään tän kunniaks retkelle jonnekin. Saloon vaikka?

-Ei hiivattu, ruvetaanks me ny fänittään kaikkia saloja.

-Me ei olla, ihme kyllä, jouduttu olleskaan läkähdyksiin, eikä mun jalkakrampit ole toistunu nimen keksimisen jälkeen. Reissu tekis hyvää, näkis joskus maatakin.

-Mutta mitäs jos vatkattais joku vanha nimi, Himmellanti esimerkiksi. Siinä on vähän ruukki-ukiakin, ja tuhatvuotista paikallishistoriaa.

-Ei jumalauta, meitä on 60-päinen kuoro päättämässä asioista, ja vain harvat osaa laulaa. Eikä se oo Uussalon valtuusto vaan joku toimielin korkeintaan. En mää ainaska istu sen eteen selittelemään.

-Mä tiedän kuka menee, se on ollu Balkanillakin eri rojekteissa.

-Ei mutta tiedättekste mitä, kutsutaan rauhanneuvottelijat. Joku liiton arkkitehti ja sit tää, joka loi Loimaan.

-Hei, Uussalon hallinto ja palveluiden järjestämissuunnitelma on laadittava. Lähdetään siitä, että kenenkään ei tarvi muuttaa Laitilaan hommiin.

-Aloitetaan 2011? No hyvä. Mä käyn kuittaamassa porkkanat, muuten kolme milliä. Se menee jakoon, palkkoihin ja muuhun järjestelyyn.

-Ihanaa, kaikki on ennallaan viisi vuotta, jokos me silloin kuulutaan Kustaviin?