Peruskouluverkon lähtökohtana oppilasmäärät, opetus ja raha

UU 28.8.2009 – Uusikaupunki on ryhtynyt selvittämään peruskouluverkkoaan. Kaupunginhallituksen kesäkuussa asettama ohjausryhmä päätti eilen kouluverkkoselvityksen lähtökohdista ja suuntaviivoista.

Kaupunki on tehnyt sopimuksen selvityksen toteutuksesta FCG Efeko Oy:n kanssa. Selvityksen laatii konsultti Raila Oksanen. FCG Efekon Oy:sta laatii selvityksen. Opetus- ja kulttuuritoimenjohtaja Inkeri Parviainen toivoi, että ohjausryhmä ohjaa konsultin toimintaa ja päätyy yhtenäiseen esitykseen peruskouluverkosta.

Kaupunginjohtaja Kari Kosken halusi ohjausryhmän olevan mukana selvitystyössä loppuun asti. Hän odottaa ohjausryhmältä ”hyväksyttävää, mahdollisimman konkreettista ratkaisuehdotusta”.

Konsultti Raila Oksasen oppilasennusteen mukaan erusopetuksen oppilasmäärä laskee huomattavasti: vuodesta 1995 vuoteen 2008 oppilasmäärä väheni 505 oppilaalla ja vuodesta 2008 vuoteen 2015 laskun ennustetaan olevan 265 oppilasta. Nyr oppilaita on 89 vähemmän kuin viime vuonna.

Selvitykseessä ovat mukana kaikki Uudenkaupungin perusopetuksen koulut mukaan lukien entisten kuntakeskusten ja keskustan alueen perusopetusta antavat koulut. Selvityksessä otetaan huomioon sekä pedagogiset että taloudelliset näkökohdat, koulukiinteistöjen korjaustarpeet ja kaavoitus.

Myös yhtenäiskouluratkaisu otetaan yhtenä mahdollisuutena selvitettäväksi. Lisäksi ohjausryhmä pitää tavoiteltavana sitä, että peruskoulut ovat vähintään kolmeopettajaisia.

Ohjausryhmän sihteeri on sivistyspalvelukeskuksen toimistosihteeri Marja-Leena Arvonen.