1251753462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pori on mainio kokouskaupunki, mutta siitä huolimatta Porista tulee kokousvieraita Uuteeenkaupunkiin.

Kokkarit, kepulaiset ja persut voivat joutua tulevaisuudessakin seilaavaan seminaariin

UU 1.9.2009 – Uudenkaupungin valtuusto pani pisteen kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten valtuustoaloitteelle kaupungin kokousten ja kongressien rajoittamisesta kunnan rajojen sisälle. Kaupunginhallitus ehdotti valtuustolle, että se kuittaisi aloitteen käsitellyksi.

Maantieteellisestä kokousrajoitteesta jouduttiin kuitenkin äänestämän, kun ”veroparatiisimatkalta” Ruotsin Östhammarista nuorisovaltuuskunnan kanssa juuri palannut Rainer Tähtinen (ps) ehdotti kokousten pitämistä tästä pitäen Uudessakaupungissa.

Kilpailutettua kunnanulkoista kokouspaikan valintaa kannattavat valtuutetut eivät tätä hyväksyneet. Tähtisen esittämä ja Java Valkosen (ps) kannattama kokouspaikkarajoite hävisi äänestyksen 31-11.

Uusikaupunki pitää siis edelleen kokouksia ja seminaareja esimerkiksi Vehmaan Rautilakeskuksessa, tai ruotsinlaivalla, mikäli ne ovat kaupungille edullisempia vaihtoehtoja kuin esimerkiksi Naantalin kylpylä tai jokin kunnansisäinen tarjoaja.

Valtuustoaloitteita kuitenkin saatiin lisää. Harto Forss (vas) toivoo kaupungin avittavan uuden päivittäistavarakaupan tuloa Lokalahdelle. Java Valkonen sanoi kaupungin tiedottamisen talouden osalta olevan puutteellista ja halusi kaupungin järjestävän tulosvastuualueiden tiedotustilaisuuksia valtuutetuille. Lauri Salin (kd) puolestaan toivoi kaupungin parantavan ja luovan uusia puitteita lapsille ja nuorille heidän kalastusharrastuksessaan, muun muassa kalakilpailuja Haiduksen saaressa.

Kaupungin uunituore strategia lähtee uudelleen kaupunginhallitukseen, siksi paljon siihen haluttiin pieniä korjauksia ja periaatteellisia tarkennuksia.