1252144034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime vuoden kuntamarkkinoiden iltatärskyillä oli tarjolla herkkuja laidasta laitaan.

Kuntamarkkinoilla laaja ohjelma kuntien tietojohtamisesta kriisiviestintään

UU 5.9.2009 – Kuntaliitto-konserni järjestää tukun kuntaelämän polttavimpiin ongelmiin keskittyviä seminaareja kaksipäiväisillä Kuntamarkkinoilla, jotka alkavat ensi torstaina Kuntatalolla Helsingissä.

Kuntamarkkinat eivät ole vain tietopakettien kaleidoskooppi, vaan messutunnelmaan tulee mukaan yli sata näytteilleasettaa osastoineen. Mukana on muun muassa julkishallinnon, järjestöjen, kulttuurin ja tekniikan alan yrityksiä. Kunnat ja kuntayhtymät ovat yrityksille suurmarkkinat, niiden hankinnat ovat vuosittain yli 12 miljardia euroa.

Torstaina aloitetaan muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon näkökulmalla Paras-uudistuksesta. Tehdyt ratkaisut on jo ehditty moittia korkeimmalla asiantuntijatasolla hallintohimmelien rakentamiseksi ja kansalaisten yhdenvertaisuuden periaatteen unohtaneeksi kuntayhteistyöksi. Samassa yhteydessä pohditaan sitäkin, onko Paras-hankeeseen lähdetty sote-kylki edellä ja kuntaliitoskylki kaukana takana.

Sitä millainen on kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus, pohtivat hallintoylilääkäri Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja erityisasiantuntija Antti Kuoppila, molemmat kuntaliitosta, sekä hallitusneuvos Riitta-Maija Jouttimäki sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Ajankohtaisia ogelmia riittää ja seminaareja on ohjelmassa yli 200, aiheina muun muassa kuntien ja kuntayhtymien talouden ohjaus, rahoituksen riittävyys palvelujen pelastamiseksi, uudistuva jätelaki, paperiton kunta, sähköinen äänestys, nuorisotyön odotukset tulevaisuudestaan, kiinteistöjen ylläpidon ja rakennuttamisen palvelukokonaisuus ja konsepti, talouskriisin vaikutukset kuntapalveluihin ja tasa-arvoon, kuntien tietojohtaminen, kunnan ja kylien muuttuva suhde, hyvä hallitustyö, teknisten palvelujen tuotantotapa sekä kuntien kriisiviestintä.

Viime vuonna Kuntamarkkinat houkutteli Kuntatalolle kahden päivän aikana 7000 osallistujaa.