Työ- ja elinkeinohallinto siirtyy monikanavaiseen kontaktikeskus-palveluun

UU 11.9.2009 - Työ- ja elinkeinohallinnon työvoima- ja yrityspalvelua kehitetään syksyn aikana monikanavaisena palvelukokonaisuutena, jossa asiakas voi valita itselleen sopivan kanavan – verkkopalvelun, contact center –puhelinpalvelun tai henkilökohtaisen palvelun toimipisteessä. Tavoitteena on vastata asiakkaiden moninaisiin palvelutarpeisiin entistä paremmin.

Yritys-Suomi Contact Center on uusi puhelinpalvelu, joka käynnistyy vuoden lopppupuolella. Alkuvaiheessa asiakkaina ovat lähinnä alkavat yritykset, jotka saavat neuvontaa TE-keskusten ja TE-toimistojen yrityspalveluissa, yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä ja sähköisessä asioinnissa.

Ensi vuonna palvelu laajenee koskemaan myös jo toimivia yrityksiä ja näille suunnattuja TEM-konsernin yrityspalveluja. Vuonna 1994 perustetussa Työlinja-puhelinpalvelussa on nykyisin 11 palvelulinjaa ja –numeroa. Niitä yhdistetään lokakuun alussa. Henkilöasiakkaille tulee oma sekä yritys-, yhteisö- ja muille työnantaja-asiakkaille oma yleinen palvelunumeronsa. Syvennettyä palvelua antavia linjoja ovat lisäksi koulutusneuvonta, työttömyysturvaneuvonta ja muutosturvaneuvonta. Jobblinjen palvelee asiakkaita ruotsin kielellä.

Työlinjalla henkilöasiakkaille kerrotaan esimerkiksi avoimista työpaikoista ja opastetaan sähköiseen asiointiin. Yritys-, yhteisö- ja muita työnantaja-asiakkaita Työlinja neuvoo muun muassa avoimen työpaikan ilmoittamisessa ja verkkoasioinnissa. Tarvittaessa Työlinja ohjaa asiakkaan syvennettyyn palveluun.

Contact Center -palvelu on sähköinen yhteyskeskus, joka käsittelee suuria määriä yhteydenottoja ja asioita sähköisten kanavien kautta. Palvelu tapahtuu puhelimitse ja sähköpostin sekä verkkoyhteyksien avulla. Palvelun rinnalla työ- ja elinkeinohallinnon henkilö- ja yritysasiakkaille suunnattuja www.mol.fi ja www.yrityssuomi.fi -verkkopalveluja kehitetään jatkuvasti mm. tarjoamalla uusia sähköisiä asiointipalveluja asiakkaiden käyttöön.