1252820523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leutojen talvien takia luistelumahdollisuudet ovat usein rajalliset. Siirrettävä pieni tekojäärata on yksi tapa turvata lasten ja nuorten luistelutaidon kehittyminen. Muovilla luistelu ja jääkiekon pelaaminen sujuu yhtä hyvin kuin jäällä. Nordborgin huvipuiston (Tanska) ”muovijää” sopii myös hiilineutraalikunnalle, sillä 650 neliömetrin kaukalon hiilidioksidijalanjälki on pieni, vain saman verran viikossa kuin nelihenkisen tanskalaisperheen vuotuista energiankulutusta vastaavat hiilidioksidipäästöt. Kuvat: pjteam & treehugger.com.

Tekojääta-aloite poikii uuden liikuntasuunnitelman viideksitoista vuodeksi

UU 13.9.2009 - Sosialidemokraattien valtuustoryhmän aloite tekojääradasta Uuteenkaupunkiin johtaa kaupungin liikuntapaikkasuunnitelmaan, joka ulottuu aina vuoteen 2025 asti. Nuoriso- ja liikuntalautakunta toteaa lausunnossaan kaupunginhallitukselle, että nykyiset olosuhteet liikunnan harrastamiseen Uudessakaupungissa ovat kiitettävät.

Tällä hetkellä suurimmat liikuntapaikkarakentamisen tarpeet ja hankkeet ovat uimahallin perusparannus, jalkapallon keinonurmi ja monitoimihalli. Aloitteen mukaista tekojäärata pidetään myös kannatettavana. Uimahallin perusparannuksen laajuus sekä kiireellisyys selvitettiin kesällä tehdyssä kuntokartoituksessa.

Lautakunta toteaa myös, että aikaisemmat Uudessakaupungissa tehdyt liikuntasuunnitelmat ovat vanhentuneita. Siksi tarvitaan uusi liikuntasuunnitelma, jotta liikuntapaikkahankkeet voitaisiin toteuttaa nykyisessä taloudellisessa tilanteessa järkevällä aikataululla ja järkevästi priorisoiden. Suunnitelmassa ovat muka myös uudet mahdollisesti rakennettavat liikuntapaikat.

Kaupunginhallitus paneekin nuoriso- ja liikuntalautakunnan töihin. Lautakunta perustaa työryhmän, joka laatii liikuntasuunnitelman vuosiksi 2010-2025.

Valtuustoaloitteessa yksilöitiin kaukalon ja vapaaluistelukentän käsittävän tekojääradan paikaksi esimerkiksi jäähallin pohjoispäätyä. Aloitteessa pidettiin mahdollisena ratkaisuna myös muovista ”tekojäärataa”.