1252823569_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKuva: Savonlinnan lelumuseo

Uudenkaupungin kiinteistöjen hoito omaksi tulosalueekseen

Yritysten toimitilat -tulosalue siirtyy tekniseltä lautakunnalta suoraan kaupunginhallituksen alaisuuteen. Muutoksia myös terveyspalvelujen tulosalueille.

UU 13.9.2009 – Kaupunginhallitus aikoo esittää valtuustolle, että talousarvion seurantaa voitaisiin helpottaa, jos kiinteistönhoidon tulosalue olisi oma kokonaisuutensa. Tällä hetkellä kiinteistönhoidon tulosalueeseen kuuluvat liikuntapaikkojen hoito, puistojen kunnostus, varikko ja kiinteistönhoito. Viimemainittu on rahallisesti suurin kokonaisuus, jonka kaikinpuolinen seuranta helpottuu ja kustannusten läpinäkyvyys lisääntyy, jos kokonaisuudesta tehdään oma tulosalue.

Myös teknisen lautakunnan alaisuudessa ollut yritysten toimitilat -tulosalue halutaan suoraan kaupunginhallituksen alaisuuteen. Muutosta perustellaan tulosalueen kuulumisella elinkeinopolitiikkaan.

Ensi vuoden alussa aloittava terveydenhuollon yhteistoiminta-alue edellyttää sekin kaupungin talousarvioasetelmaan muutoksia. Nykyinen kansanterveystyön tulosalue muuttuu terveyspalvelut-tulosalueeksi, sillä ensi vuoden alusta Uusikaupunki vastaa isäntäkuntana Kustavin, Pyhärannan, Taivassalon ja Vehmaan perusterveydenhuollosta. Uudelle tulosalueelle kuuluu myös osa kuntoutuksen toiminnoista. Myös kuntoutuksen tulosalue katoaa ja sen toiminnot siirtyvät terveyspalvelujen ja sosiaalityön tulosalueelle.