1252865109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e   

Tahko Development Oy

Yara mukana yhteistyökumppanina

Tekomäki ja alppihiihtostadion nostavat Suomen alppimaiden joukkoon

UU 13.9.2009 - Tahko Development Oy on jättänyt viime parjantaina Itä-Suomen ympäristölupavirastolle Super-Tahkon ympäristö- ja vesilupaa koskevan hakemuksen. Hakemusasiakirjat ovat esitarkastuksessa, jossa arvioidaan niiden sisältämien tietojen riittävyys ja täydennystarve. Lupahakemuksen käsittelyä jatketaan antamalla se tiedoksi, jolloin hankkeen vaikutusalueen asukkailla, viranomaisilla ja muilla on tilaisuus esittää hakemuksesta muistutuksia, vaatimuksia ja mielipiteitä.

Super-Tahko -hankkeen pääajatus on tekomäen ja stadionin rakentaminen Tahkon Välimäen, Tarpisenmäen ja Ruokosalmen alueelle. Tekomäen rakentaminen kestää noin 10 vuotta. Täyttömassoja tarvitaan noin 290 miljoonaa kuutiometriä. Täyttömateriaaleina käytetään muun muassa Siilinjärven kaivoksen rikastushiekkaa (100 miljoonaa kuutiometriä ), kipsi- ja rikastushiekan seosta (50 miljoonaa kuutiometriä) sekä louhetta ja sivukiveä (115 miljoonaa kuutiometriä). Mäen korotus ja stadionin louhinta kohdistuu noin 280 hehtaarin alueelle.

Nilsiän Nipasen rinteitä aiotaan korottaa 50 metrillä, jolloin ne olisivat 230 metrin korkuisia. Rinteille tulee myös lentomäki. Korotukseen tarvittavaa maa-ainesta saataisiin alueelle suunnitellusta hiihtotunnelista.

Katso video

http://www.supertahko.fi/video.php