1253029415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Palomiehet pitävät huolta kunnostaan monella tavalla. Noin 86 prosenttia palomiehistä kykenee vaativaan savusukellukseen. Kuva: palomiesmoottorit.com.

Palomiesten sivutoimia selvitetään työsuojelullisesta näkökulmasta

UU 15.9.2009 - Kunnallinen työmarkkinalaitos selvittää 24 tunnin työvuoroja vuorokausirytmissä tekevien palomiesten sivutoimien yleisyyttä. Selvitys tehdään yhdessä aluepelastuslaitosten sekä niitä ylläpitävien kaupunkien ja kuntayhtymien kanssa. Selvitys tehdään työsuojelullisesta näkökulmasta. Tietoja kootaan vain tilastollista käsittelyä varten ja niitä tarkastellaan vain keskiarvoina sekä muina tilastollisina tunnuslukuina yksilön tietosuojaa kunnioittaen.

Tiedot yksittäisten henkilöiden verotettavista ansioista ovat lain mukaan julkisia verotustietoja, joita jokainen voi halutessaan saada käyttöönsä.

Sisäasiainministeriössä on parhaillaan vireillä pelastuslaitosten ja -henkilöstön toimintakykyhanke, jonka tavoitteena on muun muassa palomiesten työssäjaksamisen tukeminen ja työurien pidentäminen. Hankkeen määräaika päättyy kuluvan vuoden lopussa.