1253345985_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kalakauppa Halsteri Kirjalan kalatalous- ja ympäristöinstituutissa.

Ammattiopisto Novida liikelaitos

Uusikaupunki aloittaa Novidan fuusioneuvottelut Loimaan koulutuskuntayhtymään

UU 19.9.2009 – Uusikaupunki on esittänyt neuvottelypyynnön Loimaan kolutuskuntayhtymälle Uudenkaupungin ammattiopisto Novidan mahdollisesta fuusiosta Loimaan koulutuskuntayhtymään.

Loimaalaislaitoksen yhtymähallitus kertoo Uudellekaupungille, että koulutuskuntayhtymä on käynyt opetusministeriön suosittamia neuvotteluja omistajapohjan laajentamiseksi muun muassa Turun kaupungin ja Salon seudun koulutuskuntayhtymän kanssa. Tulosta ei ole syntynyt. Parhaillaan koulutuskuntayhtymä käy neuvotteluja Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitoksen kuntayhtymän (Tuorla, Piikkiö), Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiön (Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutti, Kirjala, Länsi-Turunmaa) sekä Kaarinan kaupungin (Kaarinan sosiaali- ja terveysalan oppilaitos) kanssa. Tarkoituksena on iso koulutuskuntayhtymä, joka aloittaisi jo vuoden 2011 alussa.

Loimaan koulutuskuntayhtymä haluaa alueellisia tulosalueita omine johtokuntineen ja esimiehineen. Lisäksi uuden kuntayhtymän kotipaikan tulee olla Loimaa ja uusien kuntien ammatillinen koulutus halutaan liittää uuden perustettavan kuntayhtymän toiminnaksi.

Yhtymähallitus päätti aloittaa neuvottelut Uudenkaupungin kanssa ammattiopisto Novidan liittämisestä laajennettuun kuntayhtymään ja nimesi neuvottelijoikseen johtava rehtori Risto Sinervon ja talousjohtaja Leena Suonkannan.

Kaupunginhallitus nimeää Uudenkaupungin neuvottelijat maanantaina.