1254220231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvataiteilijan työtila on valoisa ja monikäyttöinen. Kuva: Koneen Säätiö.

Taiteilijat Saaren kartanon residenssiin ensi vuodelle valittu

UU 29.9.2009 - Taiteilijat Koneen Säätiön Saaren kartanon residenssiin ensi vuodelle on valittu Hakijoita oli 206 ja heistä valittiin valittiin 27 koti- ja ulkomaista taiteilijaa ja 6 taiteilijaryhmää. Eniten hakemuksia saapui visuaalisten taiteiden alalta.

Residenssipaikan saaneiden joukossa ovat muun muassa kuvataiteilija Marja Kanervo ja kuraattori ja kriitikko Eha Komissarov Tallinnan Kumu-museosta. Esittävien taiteiden alalta residenssipaikka myönnettiin muun muassa tanssija ja koreografi Hanna Pajala-Assefille, sirkustaiteilija Sampo Kurpalle ja performanssitaiteilija Leena Kelalle. Musiikkia edustavat freelancer muusikko-säveltäjä ja teatterintekijä Laura Murtomaa ja skotlantilainen säveltäjä William Sweeney, ja kirjallisuuden ja kääntämisen alalta residenssipaikka myönnettiin muun muassa runoilija ja kääntäjä Einari Aaltoselle, runoilija Risto Oikariselle ja skotlantilaiselle kirjailijalle Gerry Looselle.

Kesäisin Saaren kartanon residenssissä työskentelevät taiteilijaryhmät. Ensi kesänä vieraiksi saapuvat muun muassa Marita Liulian työryhmä Medeia ja teatteriryhmä Quo Vadis, joka jo viime kesänä toi jurttansa kartanon pihapiiriin.

Yksittäiset taiteilijat tulevat residenssiin kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan ja heille tarjotaan asunto, työtila ja 1700 euron suuruinen kuukausiapuraha. Ryhmäresidenssit ovat lyhyempiä jaksoja, joiden aikana taiteilijaryhmä voi intensiivisesti keskittyä työhönsä. Ryhmille myönnetään ryhmäresidenssitukea.