Uudenkaupungin suurin investointi ensi vuonna – päällystetie ja kunnallistekniikkaa kaavoittamattomaan maastoon

UU 1.10.2009 – Uudenkaupungin ensi vuoden suurin investointi on kuin suoraan Hölmölän käsikirjasta: annetaan ensin jonkun rakentaa korpeen huonon ja mutkaisen tien taakse ”kaasulaitos” ja ryhdytään sitten rakentamaan umpiperään päällystetietä ajotieksi toisesta suunnasta. Tällä kertaa kysymys on Suomelankujan päässä Orivolla sijaitsevasta Vakka-Kaasu Oy:stä, jolta puuttuu Turvatekniikan keskuksen (Tukes) määräysten mukainen toinen poistumisväylä.

Kysymys on viime vuonna miljoonannen pullonsa täyttäneestä nestekaasupullojen täyttölaitoksesta, joka saa Betorantien jatkeeksi – kiireellisesti ja pakon edessä - 800 metrin pituisen tien laitokselleen. Samalla rakennetaan kunnallistekniikkaa tien varrelle yhteensä 890.000 eurolla. Tien varrella on runsaan puolensataa hehtaaria kaupungin omistamaa kaavoittamatonta maata, jonne kaavaillaan uutta teollisuusaluetta.

Vakka-Kaasu Oy on 1994 perustettu yritys, jonka päätoimiala on lämpökuvaukset. Niitä käyttävät prosessiteollisuus, kiinteistöt, kaukolämpöverkostot, sähköverkot ja teollisuuden kunnossapito. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 488.000 euroa. Yrityksen toimitusjohtaja on Ari Ruoho ja hallituksen puheenjohtaja Juhani Rautaheimo.

Yrityksellä ei ole ympäristölupaa, mutta se on Tukesin rekisterissä yrityksenä, jolla on oikeus tehdä nestekaasun asennus- ja huoltotöitä sekä maakaasun käyttöputkiston ja käyttölaitteiden asennustöitä.