Viisi koulua aiotaan lakkauttaa Kemiönsaaressa – kansanliike kerää nimiä ja järjestää mielenosoituksen

UU 2.10.2009 – Yle Turku kertoo tänään, että ”Kemiönsaaressa on noussut kansanliike lakkautusuhan alla olevien kyläkoulujen puolesta. Kemiönsaaren kunnanvaltuuston käsittelyyn tulee ensi keskiviikkona esitys viiden koulun lakkauttamisesta”. Lakkaustusesitys on syntynyt konsultin tekemästä selvityksestä.

Kysymyksessä on kolme ruotsinkielistä ja kaksi suomenkielistä ala- ja yhtenäiskoulua, joissa on noin 150 oppilasta. Oppilaat halutaan siirtää jäljellä oleviin kouluihin, joihin siirtyisivät myös vakituiset opettajat. Jäljelle jäisi viisi koulua.

Lakkauttamisista seuraisi noin 750.000 euron vuotuinen säästö. Kyläkouluyhdistyksen puheenjohtaja ei usko säästöjen toteutuvan esitetyn suuruisina.

-Ne esitetyt säästölukemat eivät perustu todellisiin laskelmiin. Todellinen säästö tulee vasta sitten, kun tiedämme, mitä kuluja mahdollisista muutoksista tulee. Näistä kuluista ei kukaan ole puhunut yhtään mitään, toteaa puheenjohtaja Yle Turulle.

Kunnanvaltuusto saa eteensä keskiviikkona adressin koulujen säilyttämisen puolesta. Tänään on vuorossa mielenosoitus Kemiön torilla.