Kemiönsaari sulkee koulujaan

Neljä koulua kiinni tämän lukuvuoden jälkeen

UU 8.10.2009 - Kemiönsaaren kunnanvaltuusto päätti eilen lakkauttaa Tjudan, Ytterkullan, Björkbodan ja Mjösundin alakoulut. Koulut suljetaan tämän lukuvuoden jälkeen toukokuussa. Taalintehtaan koulua ei lakkauteta. Valtuusto äänesti koulupäätöksistä useita kertoja. Kunnan suomenkielisille asukkaille ei jäänyt omaa kyläkoulua kunnan pohjoisosaan.

Yle Turun haastattelema Mjösundin kyläkouluyhdistyksen puheenjohtaja Veijo Lücke sanoo olevansa tyytymätön kustannuslaskelmiin. -Suomenkielisiä lyötiin nyt halolla päähän, mutta valtuutetuilla ei tullut päähän se, mikä pako tästä seuraa. Omalta kohdaltani suunnitelmat ovat valmiina, yritys lähtee saaresta ja talot myydään, toteaa Lücke pettyneenä.

Kemiönsaaren suomenkieliset lapset menevät saaren eteläosassa Taalintehtaan kouluun tai pohjoisosassa Kemiönsaaren keskuskouluun. Kemiönsaaressa on tällä hetkellä kolme suomenkielistä ja kahdeksan ruotsinkielistä peruskoulua. Suomenkielinen Mjösundin koulu lakkautetaan.

Dragsfjärd, Kemiö ja Västanfjärd yhdistyivät vuoden alussa Kemiönsaaren kunnaksi. Kunnan asukasluku on noin 7.430 ja nettomuutto laskeva, mutta toistaiseksi niukasti positiivinen.