1255424954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eräkämppä Posiolla. Kuva: villipohjola.com.

Metsähallitus yritti salata eräkämppien siirron yhtiölleen

UU 13.10.2009 - Metsähallitus oli salaa siirtämässä eräkämppiä yhtiölleen, kertoo tänään Kansan Uutiset. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan Metsähallitus yritti ”salaa siirtää eräkämppiä ja muita rakennuksia lähialueineen kaavailemalleen yhtiölle”. Siirtoyritys salattiin Metsähallituksen omilta luonnon ja kulttuurin asiantuntijoilta, kertoo KU.

Tässä on kyse kansallisen omaisuuden vaalimisesta, sanoo liiton luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen.

KU:n mukaan Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas on pyytänyt ”kesäkuussa ympäristöministeriöltä lupaa siirtoon. Metsähallituksessa lausuntopyyntö ja vastaus siihen oli merkitty salaisiksi”.

Luonnonsuojeluliiton saatua ilmeisesti vihiä kirjelmöinnistä, liiton edustaja kävi lunastamassa päätöksen ympäristöministeriön kirjaamosta. Kurosen mukaan julkisuuslainsäädäntö asiakirjoista menee salaiseksi julistamista edelle. Ministeriö kieltäytyi antamasta lupaa siirtoon”.

-Kysymys oli yhteensä 780 rakennuksesta. Kämpistä 11 sijaitsee erämaa-alueilla. Erämaalain mukaan yksinoikeuden antaminen kämppien käytöstä ei ole mahdollista. Jo käyttöoikeuden luovuttaminen ja vuokraaminen edellyttää valtioneuvoston lupaa, kirjoittaa KU.

Suomen Luonnonsuojeluliiton mukaan Metsähallituksen ”liiketoiminnat pyrkivät jo aiemmin saamaan merialueita liiketoiminnan käyttöön tuulivoiman nimissä”.

Asiasta aikaisemmin

Kansallisomaisuuden isojako menossa. Valtion maat ja vedet aiotaan jakaa Venäjän malliin etuoikeutetuille yhtiöille / Luonto ja ympäristö