1255464000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Veneveistämän tontille ei asuntoja tähän hätään

UU 13.10.2009 - Uusikaupunki ei aio panna esille ja hyväksyttää keskusta-alueen niin sanottua veneveistämön tontin kaavaa ennen kuin kaupunki on saanut aikaan sopimuksen alueen asuntorakentajan kanssa. Asuntojen rakentamisesta alueelle on kuitenkin kerrottu jo kertaalleen. Alueesta on julkistettu havainnekuvia.

Asuntorakentaminen on edelleen vireillä, vaikka alueen jäämistä sataman ja veneliikenteen toimintojen käyttöön on toivottu usealla taholla.

Kaupunginhallituksessa oli eilen esillä asuntorakentamista koskevan sopimuksen teko veneveistämön tontille. -Nyt mennään salailussa jo liian pitkälle. Kyllä se on kaupunkilaisten asia tietää mitä tontille rakennetaan. Ei ole kaupungin, saati jonkin yrityksen tai rakentajaryhmän etu, että kaupunkilaisille lyödään valmista pöytään kuin kotieläimille. Minun mittani alkaa olla täynnä, kertoi tuohtunut uusikaupunkilainen Ukin Uutisille. Hän on mukana politiikassa, mutta ei ole kaupunginhallituksen tai -valtuuston jäsen.

-Tiedän, että asia puhuttaa, mutta kuka uskaltaisi avata suunsa. Ei kukaan, ainakaan silloin kun 'salaisen' leima lyödään paperiin. Jokainen pelkää luottamusasemansa puolesta niin, että laskee alleen. Tällaisen hankkeen salailuun ei ole mitään perusteita. Liikesalaisuuksiin vetoaminen on huuhaata. Eihän sellaisia paljasteta kaupunginhallituksen jäsenillekään, tai virkamiehille. Vain terveyttä ja muuta sellaista koskevat asiat ovat perustellusti salaisia.

Turkulaisen rakennusyhtiön johtohenkilö sanoo, että kaupunkisuunnittelun pitää olla avointa ja reilua. -Emme halua vaikuttaa kaavaan, olemme rakentajia kun niitä tarvitaan. Sellaisen aika oli kerran, mutta on nyt ohi. Tällä hetkellä kaikista rakennushankkeista tapellaan ja hinnoilla kilpaillaan verisesti.

Veneveistämön alueen mahdollista asuntorakentamista ei ole kilpailutettu.

Kaupunginhallitus keskusteli asiasta pitkään ja päätti, ettei neuvoteltua sopimusta asuntojen rakentamisesta alueelle tehdä. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Sopimuksen yksityiskohtien osalta asia on edelleen ei-julkinen. Rakentajaehdokkaita on aikaisemmin ollut kaksi.

Toinen aikaisemmin rakentajana esitelty rakennusyhtiö rakentanee avaimet-käteen periaatteella seitsemän valmistaloa vuokra-asunnoiksi Pyhämaan Tontonmäkeen. Yhtiö ja kaupunki perustivat kiinteistöyhtiön taloryppään rakennuttajaksi.