1256383720_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uusikaupunki, Poraajantie 3: tähän nousee energia-alan yritysryppään ensimmäinen vaihe.

Vertekin uusien toimitilojen rakentaminen Sannon alueelle alkanut

UU 24.10.2009 – Uudenkaupungin kaupungin kesäkuussa perustama ja sen kokonaan omistama Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Energiapuisto on jo aloittanut energia-alaan keskittyvän yritysryppään toimitilojen rakentamisen. Sannon alueella Poraajantiellä mylläävät kaivurit ja NCC-yhtiöt tekee ensimmäisen teollisuustilan perustustöitä.

Teollisuustilaan siirtyy kiinteistöyhtiön neuvottelema alueellista ja valtakunnallista verkonrakennusta harjoittava Vertek Oy. Vertekin uudet toimitilat ovat noin 2600 neliömetriä ja niihin siirtyy nelisenkymmentä työntekijää lähinnä Laitilasta. Vertek toimii Laitilassa ja Uudessakaupungissa sekä eri puolilla Etelä-Suomea ja sillä on noin 100 työntekijää.

Vertek Oy:n omistavat Vakka-Suomen Voima (73 prosenttia) ja Rauma-Energia (27 prosenttia). Vertekin liikevaihto oli viime vuonna 10.3 miljoonaa euroa ja tulos 359.000 euroa tappiollinen. Edellisvuonna yritys tuotti niinikään tappiota.

Kiinteistöyhtiö perustettiin kesän alussa. Yhtiön osakepääoma on 150.000 euroa. Nyt aloitetun toimitilahankkeen kustannukset ovat yhteensä 3,2 miljoonaa euroa. Kiinteistöyhtiö rakentaa hallitilat samansuuruisella lainalla, jolle se sai syyskuun lopussa kaupunginvaltuuston takauksen. Laina-aika on 25 vuotta.

Uusikaupunki perustelee energia-alan keskittämistä Sannon alueelle myös Vertekin kannattavuuden ja toimintaedellytysten parantamisella. Vertek on jo tehnyt vuokrasopimuksen uusista tiloista kiinteistöyhtiön kanssa.

Samalle Poraajantien tontille syntyy lisäksi noin 1000 neliömetriä toimitilaa, jonka kustannusarvio on 1 miljoona euroa, neljälle muulle pääasiassa energia-alan yritykselle.