1256387391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e rovina.fi

Tänään biodieseliä - huomenna biokaasua

Biolinja Oy rakentaa biokaasulaitoksen Munaistenmetsän kaatopaikalle

UU 24.10.2009 – Lounais-Suomen ympäristökeskuksessa on vireillä ympäristölupahakemus biokaasulaitoksen rakentamisesta Uuteenkaupunkiin. Sen mukaan Munaistenmetsän kaatopaikan läheisyyteen rakennettava laitos hyödyntää raaka-aineena puhdistamolietettä, biojätettä, elintarviketeollisuuden sivujakeita sekä levämassaa. Biokaasutuotannon jälkeinen massa kompostoidaan edelleen maanparannusaineeksi.

Biolinja Oy:n ympäristölupahakemus on nähtävillä kirjallisten muistutusten tekemistä varten Uudenkaupungin kaupungin hallinto- ja lupaosaston ympäristö- ja rakennusvalvonnassa sekä ympäristökeskuksessa Turussa.

Biolinja Oy Uusikaupunki on biodieseliä kalanperkuujätteistä valmistavan Rovina Oy:n toimitusjohtaja Rami Salmisen uusin, muutaman kuukauden ikäinen yritys, jonka toimiala on biotekninen tutkimus. Salmisen omistama Ramirakenne valmistaa erilaisia elintarviketeollisuuden laitteita, muun muassa kalankäsittelylaitteita kalankasvattajien tarpeisiin. Ramirakenne ja Rovina on parhaillaan rakentamassa itselleen teollisuus- ja tuotantotiloja Sannolle Kuokkamaankadun varteen.