1256542590_img-d41d8cd98f00b204e9800998epoliisi.fi

Poliisin tehovalvonta taajamissa ja niiden lähiteillä alkoi tänään

UU 26.10.2009 - Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä taajamissa ja niiden lähiteillä koko maassa tämän viikon eli marraskuun ensimmäiseen päivään saakka. Valvontaviikon aikana kiinnitetään huomiota rattijuopumustapauksiin ja turvalaitteiden käyttöön. Valvontaa suunnataan liikenneturvallisuuden kannalta ongelmakohtiin, sinne missä ongelmia on esiintynyt ajallisesti ja paikallisesti eniten. Valvontaviikon aikana kiinnitetään huomiota rattijuopumustapauksiin ja turvalaitteiden käyttöön.

Poliisi puuttuu aiempaa herkemmin ylinopeuksiin

Poliisi on tehostanut liikennevalvontaa ja yhdenmukaistanut liikennevalvonnan periaatteita lokakuun alusta alkaen. Nopeusvalvontaa koskevan ohjeen mukaan liikennevalvonnassa huomautuksen ja rikesakon välisenä rajana on kaikilla nopeusrajoitusalueilla valvontalaitteilla mitattua 11 kilometrin ylitystä. Tästä vähennetään tekninen varmuusvähennys, kolme kilometriä tunnissa.

Poliisi antaa huomautusksen, mikäli nopeuden ylitys on 6-10 kilometriä tunnissa. Pienistä ylinopeuksista saa ensisijaisesti kirjallisen huomautuksen. Kuitenkin esimerkiksi nopeusvalvonnan pysäytyspaikan ruuhkautuessa huomautuksen ylinopeudesta voi saada myös suullisesti.

Poliisi kehottaa pimeänä vuoden aikana tienkäyttäjiä kiinnittämään erityistä huomiota näkymiseen. Heijastin on jalankulkijan tärkein turvavaruste. Toisaalta ajoneuvon kuljettajan on viimeistään nyt syytä tarkastaa kaikkien valojen kunto ja huolehtia myös siitä, että ajoon lähdettäessä ajoneuvosta näkee hyvin eri suuntiin.

Valvontaviikon jälkeen poliisin ylijohto tiedottaa valtakunnallisesti valvonnan tuloksista ja poliisin lääninjohdot ja paikalliset poliisilaitokset alueellisista ja paikallisista tuloksista.